Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre AKP’de 2023 ya da daha erken yapılacak bir seçimde ittifakların geleceğiyle ilgili olasılıklar değerlendirilirken, parlamenter sisteme dönüş taleplerinin yaşama geçirilip geçirilemeyeceği de tartışılıyor.
Yeni sistemde uygulama dışında bir değişikliği gerekli görmeyen ve sistemi başarılı bulan AKP yönetimi, parlamenter sisteme dönüşün mantık ve sosyolojik olarak mümkün olmadığını savunuyor.
"BU YETKİLERİ KİMSE KAÇIRMAK İSTEMEZ"
Bazı parti yöneticileri, “Abdullah Gül de Ekrem İmamoğlu da Meral Akşener de Cumhurbaşkanlığı seçimini kazansa eski sistemi getirmez, getirmek istemez. Çünkü hiç kimse yeni sistemin Cumhurbaşkanı’na verdiği yetkileri geri vermez” görüşünü dile getiriyor.
Bu konuda ‘TellioğullarıSeferoğulları’ kavgasının anlatıldığı Tosun Paşa filmini örnek gösteren AKP yöneticileri, “Tosun Paşa kılığına giren kişi, arkadaşına kız istemeye giderken öyle bir havaya giriyor ki, kızı kendine istiyor. Yeni sistem de böyle bir şey, böyle bir sistemi hiç kimse değiştirmek istemez. Değiştireceğim diye gelir ama sosyolojik olarak bunu başarmak mümkün değil, çünkü kendisi de aynı yetkileri ister” tezini savunuyor.
İktidarın konak sevdası19 izlenme
Sosyal medya bu videoyu konuşuyor ! '3 yıl içinde darbeyi yapacak güce geldiler !'1005 izlenme
Türk hacıları ihbar eden Diyanet, eşi dostu kurasız hacca göndermiş25 izlenme
Emekli ve memur maaşları 2018’de ne kadar olacak? Emekli ve memurların 2018 zam oranı belli mi?1114 izlenme
AKP'de kavga büyüyor: AKP MKYK üyesi Saray'ın danışmanına başkaldırdı27 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Vaka sayısı 47'ye çıktı!100 izlenme
İBB Başkanı İmamoğlu cephesinden bir 'sahte diploma' hamlesi daha17 izlenme
Gelibolu'dan denize seyir halinde olan lüks yat denizin ortasında battı24 izlenme
Mersin'de bir esnaf tarafından Erdoğan'a yazarkasa atıldı! 'Bu kasayı Erdoğan'a atıyorum! Her yer açlık, Her yer işsizlik, Her yer adaletsizlik…'
İlker Ayrık: Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi yeter
TİP’ten Yargıtay’a Can Atalay çağrısı: Silivri’den çıkartıp meclise göndermek için kolları sıvamanın vakti
Sedat Peker ile gündeme gelen Venezuela peynirinde bomba gelişme!