ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı keyfi yaptırımlar tepki çekmeye devam ediyor. Son hareket ise önceki gün Keçiören Belediyesi’nden geldi. Keçiören Belediyesi McDonald’s, Starbucks ve Burger King gibi ABD’li firmaların ilçede mağaza açma taleplerini geri çevireceğini duyurdu.
Protestonun açıklanmasının ardından Buger King sahiplerinin ABD’li değil Brezilyalı olduğunu duyurdu. Burger King 2010 yılında Brezilyalı yatırım fonu 3G Capital tarafından satın alındı.
Keçiören Belediyesi'nin ABD menşeili firmalara yönelik ruhsat verilmemesi kararının ardından açıklama yapan Burger King, kendi firmalarının ABD menşeili değil Brezilyalı olduğunu belirtti. Şirketten yapılan açıklamada, “Belirtmek isteriz ki Burger King, ABD menşeili firmaya ait olmayıp, Ekim 2010'da merkezi Rio de Janeiro/Brezilya olan 3G Capital şirketi tarafından devralınarak RBI (Restaurant Brands International) çatısı altında faaliyet göstermektedir. Markanın Türkiye operasyonlarını ise 23 yıldır aralıksız olarak bir Türk şirketi TAB Gıda olarak biz yürütmekteyiz” ifadelerine yer verildi.
Başvurular bugün başlıyor! KOSGEB'den 250.000 lira faizsiz ve geri ödemesiz hibe desteği38 izlenme
İzmirli bir ablamızdan mesaj var136 izlenme
Saray ve avanesi, İstiklâl Marşımızı bakın nasıl dinlemek istiyor !11594 izlenme
Erdoğan'ın semtinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sevgi seli!42 izlenme
"Erdoğan’ın Türk milletine ihanet edeceğine inanır mısınız?" sorusuna aldığı "Evet" yanıtı Erdoğan'ın danışmanını çileden çıkardı!14 izlenme
Seçil Erzan 'Neden kaçmıyorsun?' diyen ismi açıkladı35 izlenme
Soma Belediye Başkanı seçilen CHP'li Sercan Okur, seçim sürecinde verdiği 'Türkiye Cumhuriyeti' yazılı belediye tabelası asma sözünü yerine getirdi31 izlenme
Aykut Erdoğdu "Irkçılık yapmıyorum Cumhuriyet topraklarında azınlık olduk"213 izlenme