Rize’de çay gübresine yapılan zamlara yönelik çay üreticileri ve İyi Parti Rize il örgütü basın açıklaması gerçekleştirdi.
Çay üreticileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alanda asılı bulunan dev posteri altında “Uzun adam aklını başına al, hemşerilerine sahip çık” diye seslendi.
Grup adına açıklamayı İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık yaptı:
“Ülkemiz ciddi bir ekonomik kriz içerisindedir. Ekonomimiz iyi yönetilmiyor, her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz. Başta temel gıda ürünleri olmak üzere maalesef neredeyse her gün birçok ürüne fiyat düzenlemesi adıyla çeşitli zamlar uygulanmaktadır. Bu durum siz vatandaşlarımızın alım gücünü, günden güne düşürmekte vatandaşlarımız nasıl geçineceğiz diye kara kara düşünmektedir.”
Seçimden seçime vatandaşları hatırlayanları, sorunlarına kulak tıkayanları uyandırma zamanının geldiğini ifade eden Özyanık, “Bu ekonomik kriz sebebiyle çay müstahsilimizin sorunları katlanarak büyümektedir. Bu nedenle sizin sesinizi gür bir sesle muktedirlere iletmek istiyoruz. Gelin hep birlikte yüksek sesle sorunlarımızı dile getirelim. Seçimden seçime sizi hatırlayanları, Ankara’ya gittiklerinde Rize’yi ve sizi unutanları, sizlere kulak tıkayanları uyandıralım. Bugün belki sadece fahiş gübre fiyatları nedeniyle çayımıza vuramadığımız gübreyi konuşacağız. En azından en temel gelir kaynağımız olan çayımıza hep birlikte sahip çıkmış olacağız” dedi.
Gübre fiyatlarının en azından 4 bin TL seviyelerine çekilmeli, en azından bu zarar üreticiye yansıtılmamalı.
Üreticimizi tatmin etmeyen, yeterli teşvik ve destekleme için plan yapmayan Tarım Bakanlığı’ndan yaş çaya da enflasyon karşısında vatandaşlarımızı ezdirmeyecek bir yaş çay fiyatı acilen açıklamalı.
Ayrıca altı yıldır değişmeyen 13 kuruş olan destekleme ücretinin de aynı oranlarda artırılmalı.
TBMM bekleyen çay kanunu tasarısı bir an önce üretici lehine çıkartılmalı.
KRT
Putin, AB InBev Efes'e 'kayyum' atadı: Anadolu Efes'in hisseleri düştü17 izlenme
Bu kez AKP 'Kazanacak Adayını' arıyor: Anketlerde AKP'ye soğuk duş27 izlenme
Arjantin seçimleri: Sol aday Massa ile aşırı sağ aday Milei ikinci turda karşı karşıya geldi27 izlenme
Şişli'deki dev rezidans projesiyle gündemde: Karayollarının dev ihalesi Taşyapı'ya gitti8 izlenme
Ziya Selçuk’un geçen hafta istifa eden danışmanının dosyası daha işleme girmeden jet hızıyla kadro verildi!61 izlenme
Sağlık Bakanı Koca, güncel corona verilerini açıkladı: Toplam vaka sayısı 214.001’e, can kaybı da 5.382’ye yükseldi!75 izlenme
İBB Meclisi'nde Erdoğan'ın geçmişteki Ayasofya sözlerini hatırlattı, AKP'li Başkanvekili mikrofonu kapattı!103 izlenme
Ekrem İmamoğlu kendini tutamadı 5 yıl sonra aynı yerde ceketini çıkarıp kolları sıvadı: 'Bir dejavu yapmam lazım'32 izlenme
İstanbul'da kan donduran olay! 4 kardeşin cesedi bulundu: İlk tespit toplu intihar
Vişnenin faydalarını biliyormuydunuz?
AKP'li vekil şikâyet etti, Araplara 'pis' diyen Trabzonlu gencin başına gelmeyen kalmadı!
Kâğıthane’de çocuk tacizi iddiası: Mahalleli linç etmek istedi!