YSK’da kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu oldu.
AKP seçim sonucuna itiraz edeceğini açıklarken Anadolu Ajansı dahil bütün gazeteler seçim haritalarında İstanbul’u CHP’nin adayını kazandığını belirtiyor.
Fakat AKP İstanbul’un dört bir yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin Anadolu Ajansı verilerine göre seçimde ikinci olan adayı Binali Yıldırım’ın fotoğraflarının yer aldığı pankartlar daha da yoğun bir şekilde asılmaya başlandı.
TEM ile birlikte İstanbul’un en işlek otoyolları arasında bulunan E5’te Erdoğan ve Yıldırım’ın fotoğraflarının bulunduğu ‘Teşekkürler İstanbul, Gönül Belediyeciliği kazandı’ yazısı bulunan pankartı asılıyor. Hemen hemen her üstü geçitte bu pankartlardan var. Bu pankartların olmadığı üst geçitlerde ise İBB’nin geçmiş dönem faaliyetlerini anlattığı afişler yer alıyor.
YSK’nın kesin olmayan sonuçlarına göre İstanbul’u kazanan adayı Ekrem İmamoğlu asılan ‘Teşekkürler İstanbul’ pankartları hakkında suç duyurusunda bulunacağını da açıklamıştı.
İmamoğlu ayrıca Twitter hesabından paylaşarak Binali Yıldırım’ı uyardı. Pankart operasyonunu kınadığını söyleyen İmamoğlu, “Binali Yıldırım Bey'e de kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum.” dedi.
Paylaşımında Binali Yıldırım ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya seslenen İmamoğlu, “Manipülasyon şimdi de İBB eliyle sürüyor. Gece yarısı pankart operasyonu sadece algı çalışmasıdır. Bu yanlışı şiddetle kınıyor, Binali Yıldırım Bey'e de kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum. ” ifadelerini kullandı.
Normalleşmede ilk adım Bartın’da atılacak, sınıflarda yüz yüze eğitim 1 Mart’ta başlıyor!42 izlenme
AKP treninden inen inene! İktidar partisinin tüm kademelerinden muhalefete geçiş arttı30 izlenme
Tanju Özcan hakkında yurt dışı çıkış yasağıyla adli kontrol kararı!7 izlenme
'Alo Fatih' ikinci gözaltısında karakoldan serbest kaldı! Çifte standart mı var?9 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Egemenlerin düzenini yıkacağız"28 izlenme
Türkiye-İran sınırı kapatıldı ama… Geçen ay 120 bin İranlı geldi!95 izlenme
Çarpıcı iddia! "Erdoğan'ın yakın çevresinden ifşalar başlayabilir"54 izlenme
96. Gazi Koşusu’nu kazanan Özcan Yıldırım: "Atatürk’ün bahçesini gördüm!"39 izlenme
Cumhuriyet olmasaydı bu adam Türkiye’yi yönetecekti
Millet İttifakı liderlerinin CHP genel merkezindeki toplantısı sona erdi
Afgan komandoları Taliban’a karşı direnişe geçti: 'Son damla kanımız akana kadar savaşacağız!'
AKP, 31 Mart'ın faturasını trollere kesmeye hazırlanıyor: Temizlik yapılacak