MAK Araştırma'nın anketine göre “Yarın bir genel seçim olsa 24 Haziran’da oy verdiğiniz partiye göre oy tercihiniz değişecek mi?” sorusuna yüzde 48 oranında “Farklı bir partiye oy vereceğim” yanıtı verildi. Araştırmada Cumhur İttifakı yüzde 40’ın altında kaldı.
“HDP’nin en az 2 puanının AKP içerisinde kamufle olması söz konusu” diyen MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Büyükşehirlerde, özellikle güvenlik tedbirlerinin çok arttığı dönemlerde, HDP’li seçmenler kendilerini iktidarın içerisinde gösterebiliyorlar. O zaman AKP’nin yüzde 31’lik oranının daha aşağı hatta yüzde 30’un altına inme durumu söz konusu olabilir” dedi.
ERDOĞAN'IN OY ORANI DÜŞÜYOR MU?
AKP'lilerin, oylarının düşmesine karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunun daha yüksek olduğu yorumunun doğru olmadığını anlatan Kulat, “24 Haziran seçimlerini bu arkadaşlar doğru okuyamadı. 24 Haziran’da AKP, MHP ve üstüne BBP’yi eklediğinizde yüzde 54 civarındaydı. Erdoğan, bu 54’ün içerisinde 52.6’lık oy alabildi. Zannedildiği gibi Erdoğan’ın oyu partisinin çoğunluğunun üstünde falan değil” diye konuştu.
İLK KEZ OY KULLANACAK SEÇMEN
Ankette, daha önce oy kullanmamış, ilk kez oy kullanacak genç seçmene “Yarın seçim olsa tercihiniz bugünkü bileşenleriyle Millet İttifakı mı Cumhur İttifakı mı olur?” sorusu yönelttiklerini belirten Kulat, Cumhur İttifakı diyenler 30, Millet İttifakı diyenler 50, yüzde 12’lik bir kesim soruda ifade etmememize rağmen HDP demiş” ifadelerini kullandı. Kulat, “HDP’li seçmenin gençler arasındaki duruşu diğer bloklardan farklı. Alttan daha fazla Kürt seçmen geliyor. HDP eğer ‘soyaçekim’ bir siyaset uygularsa orada bile bir avantaj yakalayabilir” dedi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/akpveerdoganasokustunesokh95010.html
Muharrem İnce'den Tayyip Erdoğan'a muhteşem gemi göndermesi !1206 izlenme
İsrail'in çocukları öldürmesini canlı yayında skandal sözlerle savundu: “Bizim çocuğumuzu kesip biçeni biz kesip biçmeyelim mi?”33 izlenme
AKP’li belediye Türk milletinin milyarlarca lirasını böyle harcıyor30 izlenme
AKP'li patronlara göre, gözü kapatınca ekonomik kriz yok oluyor!66 izlenme
Teğmenler hakkında asılsız provokasyon! Avukatlardan açıklama geldi23 izlenme
AKP'ye yakın Yenişafak yazarı: "Erdoğan'ın diploması kayıp"49 izlenme
Çiftçi isyanda! İzmir’de bir çiftçi maliyetler nedeniyle tarlada kalan karpuzlarını Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvanlara bağışladı21 izlenme
S-400’ler Türkiye’ye gelmeye başladı117 izlenme