CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da engelli olmayanlara yapılan usulsüz ödemenin araştırılması için Meclis'e önerge verdi. Kasap, Meclis araştırma önergesinin gerekçesini ise şu sözlerle açıkladı:
“2018 ve 2019 yıllarında Sayıştay'ın da tespit ettiği üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli olmayan tam 442 bin 309 kişiye toplam 6.9 milyar lira usulsüz ödemede bulundu. 2020 yılında da usulsüz ödemelere devam edildi. Kamu zararı son 3 yılda yaklaşık 11.6 milyar TL'ye ulaştı. Tüyü bitmemiş yetimin ve gerçekten engelli olan ama engelli maaşı alamayan binlerce insanın hakkı gasp ediliyor. Mızrak artık çuvala sığmıyor.”

“HAKSIZLIĞA İTİRAZ EDİN”
Kasap, Hz. Muhammet'in sözünü hatırlatarak, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Aile Bakanlığı'nın bu usulsüzlüğüne göz mü yumacaksınız? Gerçek engelli vatandaşlarımızın hakkını korumak için bu Meclis araştırma önergesine kabul oyu verin, yapılan haksızlığa, usulsüzlüğe bir itirazınız olsun” dedi. Yapılan oylama sonucunda önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Kasap, “Dibine kadar yolsuzluğa batmış, usulsüzlükte sınır tanımayan Cumhur İttifakı oylamada tutunduğu tavırla kamunun zarara uğratılmasına göz yummuş, milletin yanında değil karşısında olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” açıklaması yaptı.
Cevdet Yılmaz "Geçici sıkıntıları abartmamak gerekir" demişti: "Geçici olan halkın sabrıdır"21 izlenme
Özgür Özel söz verdi: "Hayır tehdit etmiyorum, siz de bunu hissedeceksiniz"13 izlenme
ÖSYM eski Başkanı Ali Demir'e 18 yıl hapis istemi!65 izlenme
5 yılın parası 1 yılda buhar oldu20 izlenme
Cumhurbaşkanlığı 2021 bütçesini Meclis'e sundu, 245 milyar lira açık!67 izlenme
Melek İpek'in küçük kızı: Yaşasın babam artık gelmeyecek, biz dayak yemeyeceğiz90 izlenme
KRT TV'ye saldırı girişimi! "Üzerimde el bomba var" diyerek içeri girdi20 izlenme
Röportajda konuştukları başına geldi! İktidarı eleştiren emekli adam ifadeye çağrıldı!16 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Özlü’den korkutan uyarı: Gençlerde vaka sayısı artıyor
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı’ndan olay deprem açıklaması! 'Uzaydan atılan titanyum alaşımlı 10 metre çubuklarla 7-8 şiddetinde deprem yaratılıyor'
Bakan Soylu: Mart ayında 8 bin bekçi alınacak
Kritik görüntüler: Charlie Kirk suikastinde şüpheli kaçarken görüntülendi!