Kocaeli'de sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Yakup T., Alevi yurttaşlara hakaret etti. Görüntüler, kamuoyunda büyük tepki çekti.
Şikayetler üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan Yakup T.’yi gözaltına aldı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da Yakup T. hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ suçundan soruşturma açıldığını bildirdi.
Açıklamada, "Twitter isimli sosyal medya aracı üzerinden yaptığı sözlü paylaşımla Alevi vatandaşlarımıza yönelik aşağılayıcı ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden şüpheli Y.T. hakkında ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek’ suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüpheli Y.T. bugün emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Alevilere yönelik saldırıyı kınadığını söyleyerek şunları kaydetti:
"Ne dediğini bilmeyen, kin ve nefret dili kullanarak Alevi kardeşlerimize yönelik gerçekten çok alçakça ifadeler kullanan bir vatandaşımızın videosunu az önce bana da izlettiler. Aldığım bilgilere göre vatandaş gözaltına alınmış ve gerek kolluk kuvvetleri ve adli makamlar gereğini hızla yapacaklardır. Buna zerre kadar kimsenin şüphesi olmasın. Ben Alevi kardeşlerimize yapılan bu saldırıyı ve nefret dili ve alçaklığı en ağır şekilde kınıyorum."
(DHA)
Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan: Merkez Bankası ocakta ya faizi 250 baz puan artıracak ya da sabit bırakacak24 izlenme
2024 yılı bütçesi kabul edildi: Faiz, borçlanma, vergi ve ceza yağacak30 izlenme
Seçil Erzan’ın kuzeniyle mesajları ortaya çıktı: "Fatih Terim’e yaranacağım diye ne yaptığının farkında mısın?"54 izlenme
Emekli ve memurun kuruşu kuruşuna zamlı maaş tablosu! ‘Zam kurnazlığı’ milyonları vurdu!114 izlenme
Karikatür paylaşan inşaat işçisine 'Erdoğan'a hakaret' suçundan hapis cezası1041 izlenme
3 günde ne kadar toplandı? İşte İBB’nin bağış kampanyasında son durum!263 izlenme
Erdoğan'ın Adana mitinginde '200 gramlık çay' için kavga çıktı !1397 izlenme
Denetlemeye gelenler yiyor, içiyor ve gidiyor19 izlenme
AKP’li belediyeler aracılığıyla 'insan kaçakçılığı'nda yeni ilçeler!
İlçe Milli Eğitim Müdürü ve AKP'li başkan okulları teftiş etti! Skandalı paylaştılar
Önce Fitch şimdi de S&P! Türkiye'ye bir kötü haber daha
Yobazlar ‘Müslüman yılbaşı kutlamaz’ sloganıyla, Sivas'ta Mekke'nin Fethi Yürüyüşü düzenlediler !