Almanya’ya bu yılın ilk dört ayında 14 bin 255 kaçak Türk geldi. Bunlar sınırlarda hemen iltica talebinde bulundu. Halen binlerce Türk’ün de yollarda olduğu belirtiliyor. Türk ya da Türk kökenlilerin bir çoğunun çeşitli yasa dışı örgütlerce getirildiği ve özellikle Güneydoğu kökenlilerin, bazı örgütlere 6 bin ile 15 bin Euro arasında para verip Almanya’ya geldiği belirtiliyor. Aynı dönemde ülkeye 36 bin Suriyeli ile 15 bin Afgan kaçak geldi.
SERT YASALAR TÜRK’E ENGEL
Gelen Türkler’den yüzde 8’inin ilticaları kabul edildi. Haziran ayından itibaren Almanya ve AB yasaları sertleştiriyor. Buna göre, iltica hakkı olmayan veya Türkiye’den geldiği belirlenenlerin tümü AB sınırlarının dışında durdurulacak ve ülkeye alınmayacak. Yasal değişikliklerin bazıları, üç gün sonra başlıyor ama AB sınırlarında kaçakların konulacağı kamplar henüz hazır değil.
HAZİRAN’DA ÖNLEMLER BAŞLIYOR
Haziran ayında, ortak veri tabanı büyük oranda hayata geçirilecek. Sınırlarda kontroller artarak devam edecek. İlticası reddedilenlerin ortadan kaybolmasının önlenmesi için, polisin yetkileri artırıldı
Önlemlerin sıkılaştığını bilenler, kaçak akınını mümkün olduğu kadar erkene çekmiş durumda. Geçmiş yıllarda, özellikle Türk kaçakların sayısı yaz aylarında artış gösteriyordu. 2023 ve 2024’te kış aylarında da büyük artışlar görülüyor. Kaçak Türk akınının bu yılın sonundan itibaren alınan önlemlerle düşmesi bekleniyor.
Sözcü
Fatih Altaylı: "Türkiye işgal ediliyor. Bu göç değildir. Bunlar göçmen değildir"31 izlenme
Koronavirüs tespit edilen okul sayısı bir günde iki katına çıktı!53 izlenme
Şubat'ta 259 bin borçlu takibe düştü20 izlenme
Gül'ün atadığı rektörün göreve getirdiği 190 kişinin 190'ı da FETÖ'cü çıktı!358 izlenme
Müjdat Gezen Cumhuriyet'teki yazısında fena giydirdi! Hem Mahir Ünal'a hem AKP'ye katılan yeni devlet adamı Çelebi'ye fıkralı yorum28 izlenme
Zeydan Karalar, hakkındaki iddialara madde madde yanıt verdi8 izlenme
İstanbul'da BAE istihbaratına casusluk operasyonu! BAE istihbaratı Türkiye'de at koşturmuş!6 izlenme
Muhittin Böcek yoğun bakımdayken, AKP'li Menderes Türel'den hizmet kıyaslaması!108 izlenme
Almanya'nın sınır dışı ettiği Afgan 'Lions-Cartel' suç örgütünün lideri Bahçelievler'de otelde yakalandı!
Vatandaşlar kara kara düşünüyor… Elektrik faturasını gören fenalık geçiriyor!
AKP’li eski vekil "İmamoğlu'nu ben şikayet ettim" diyen Ufuk Akçekaya'yı ifşa etti!
Sele kapılarak sürüklenen 2 kişi son anda kurtuldu, o anlar kamerada