Global Ports Holding tarafından Londra borsasına yapılan açıklamada satış geliriyle şirketin Kasım 2021’de geri ödeyeceği 250 milyon dolarlık eurobondun bir kısmının finanse edileceği belirtildi. Orta Doğu Antalya Liman İşletmeleri’nin (Port Akdeniz) Antalya limanını Ağustos 2028’e kadar işletme hakkı bulunuyordu.
Asya ve Orta Doğu dahil olmak üzere küresel pazarlara yönelik kargo konteynerleriyle genel ve dökme yük konusunda önemli bir konuma sahip olan Antalya limanı 2019 yılında 47.5 milyon dolar gelir elde etmişti.
Antalya Limanı, İzmirMersin arasında yaklaşık 700 deniz mili kıyı şeridi üzerinde en büyük organize liman olma özelliğini taşıyor.
Liman, yıllık ortalama bin 500 adet gemi kabul, 4 milyon ton genel & dökme yük ve 350 bin TEU konteyner elleçleme kapasitesine sahip.
Katarlıların Türkiye’de çok sayıda yatırımı bulunuyor. Daha önce Digiturk, AlJazeera'nin de sahibi olan Katarlı BeIN Media Grubu'na satılmıştı.
Lüks devi Valentino’nun da sahibi olan Katar merkezli Mayhoola for Investments fonu, Boyner Group'a 885 milyon liralık yatırım yaparak Boyner'in yüzde 30,7 hissesini almıştı.
Öte yandan Katarlılar, QNB ile Finansbank’ı 2.75 milyar euroya satın almıştı. Commercial Bank of Qatar ise, 2013 yılında Abank’ın yüzde 71’ini 460 milyon dolara satın aldı. 2016 yılı sonunda da 224 milyon dolar daha ödeyerek ABank’ın tüm hisselerini satın aldı.
1964 senesinde İzmir’de kurulan BMC'nin hisselerinin yüzde 50'lik bölümü de Katarlıların.
Katar Emiri Şeyh Temim 2015 yılında Türkiye'nin en değerli yalısı olan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısını, 100 milyon euro ödeyerek satın almış ve ikinci karısı Sheikha Anoud bint Mana alHajri'ye hediye etmişti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/antalyalimanininisletmesikatarlilaraverildi1775067
Atatürk’ün emriyle kurulmuştu, kaderine terk edildi31 izlenme
İstiklal Caddesi'nde dondurma parası çıkmayan babayı üç çocuğunun yanında tekme tokat dövdüler!52 izlenme
Jet atama! Şeflik için başvurdu, sınava girmeden daire başkan vekili oldu!120 izlenme
Otoyollar da özelleştirme listesinde! CHP'li Yavuzyılmaz 'seçim öncesi para arayışı' diyerek duyurdu19 izlenme
Ankara’da 100. Yıl Mahallesi İlhan Erdost Parkı’na “Barınamıyoruz” diyerek çadır kuran 7 üniversite öğrencisine gözaltı!73 izlenme
CHP, Türkiye’nin icra haritasını çıkardı: İstanbul nüfusu 16 milyon, 8.2 milyon icra dosyası var!58 izlenme
Kartalkaya'daki yangın faciasında yeni gelişme29 izlenme
Üniveriste öğrencilerinden 19 Mayıs çağrısı! Buluşma noktaları belli oldu42 izlenme
Fotoğraftaki küçük kız, o an yaşadıklarını anlattı: ‘Bu herkese nasip olmaz’
Bursaspor tribün liderinden Atatürk'e ağır hakaretler!
Sivas'ta esnaf ve çiftçi isyan etti: 'Esnaf perişan, emin olun AKP’den dönen çok'
Uzmanlardan 28 Mayıs seçim günü ve sonrası için gram Altın ve Döviz Kuru Uyarısı