Serbest piyasada dolar fiyatları uzun süredir sabit seyrediyordu. Ancak son günlerde yeniden yukarı yönlü bir yükseliş sürecine girildiği görüldü.
DOLAR 20 LİRA'NIN ÜSTÜNE ÇIKTI
Bankalarda 19.3019.95 lira fiyatlarında gezen dolar kuru, Kapalıçarşı’da ise 20 liranın üzerine çıkmıştı. Merkez Bankası ise kurların seçime kadar sıçramaması için ciddi bir çaba sarf etmesine rağmen fiyatlar bir türlü kontrol altına alınamadı.
Ziraat Bankası’nın internet bankacılığında görülen alışsatış işlemleri kısmında bu çabaların ve Araplardan gelen borç paraların da doları tutamadığı anlaşıldı. Uygulamada doların satış fiyatının 20 liranın üzerine çıkarak 20,2661’den satıldığı görülüyor.

Bu durum sosyal medyada da gündem olurken, yapılan paylaşımlarda hükümetin 20 liranın altında tutmak için her türlü hamleyi yapmasına rağmen yükselişi engelleyemediği ve 20 lira barajının artık aşıldığı yorumları yapıldı.
SUUDİ ARABİSTAN'DAN 5 MİLYAR DOLAR GELMİŞTİ
Suudi Arabistan Kalkınma Fonu (SFD), Mart ayında, Türkiye ile 5 milyar dolarlık anlaşma imzaladığını açıklamıştı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) 5 milyar dolarlık mevduat yatırılmasına ilişkin anlaşmaya imzaların atıldığı belirtilmişti.
Anlaşma, Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında imzalanmış ve Merkez Bankası’nın hesaplarına girmişti.
Türkiye daha önce de Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle anlaşmalar yapmış ve ülkeye dolar girişi sağlanmıştı.
Yeniçağ
"Depremzede Çocukların Acılarını Yaşamalarına Fırsat Tanınmalı"32 izlenme
Ticaret Bakanlığı'ndan Suriyeliler için 'yeter ki gidin' genelgesi!28 izlenme
TGS, Vakıfbank, Bakanlıklar ve saraylardan sonra AKP’nin Hamidiye boykotuna TRT’de katıldı!155 izlenme
'Andımız' kararına, itiraz reddedildi! Danıştay süreci bitti sıra Anayasa Mahkemesinde26 izlenme
Bakanlık ihaleyi Cengiz’e verdi, gerekçesi: Fiyat dışı unsur!393 izlenme
İstanbul itirazları sonuçlanmadan, YSK Başkanı'na AKP'den dikkat çeken ziyaret!174 izlenme
Sonunda bu da odu: Arapça vekaletle işlem yapıldı!29 izlenme
Yargıtay'ın Can Atalay kararına siyasilerden sert tepki28 izlenme
Kenan Evren 'Öldürmeyelim de besleyelim mi' deyince, yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren'e yazılmış'Son Bakış' şarkısının hikâyesi...
Sahiplendiği köpekleri istismar edip katletmişti: Ankara'daki kan donduran dehşette cani doktorun cezası belli oldu
Bakan Pakdemirli'den skandal açıklama: Yangın fırsatçıları, klavye silahşörleri
AKP’li meclis üyesi zehir zemberek sözlerle istifa etti: "Yapılan usulsüzlüklerin ortağı olmak istemiyoruz"