Atatürk tarafından 3 Haziran 1933 tarihinde “Sümerbank” adıyla kurulan ve 17 Haziran 1938 tarihinde Kamu İktisadi Devlet Teşekkülü (KİT) haline getirilen Sümer Holding’in mali durumu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2019 Yılı Kamu İşletmeleri Raporu’nda yer aldı. Rapora göre Sümer Holding, AKP hükümetleri döneminde mağaza ve işletmelerini teker teker kapatmasıyla birlikte zarar etmeye de başladı.
AKP DÖNEMİNDE 419 İŞLETME, MÜDÜRLÜK, MAĞAZA, BAYİ KAPATILDI
20032019 yılları arasında AKP hükümetleri döneminde 23 işletme, 16 mağaza, 335 bayi satılmak, devredilmek veya kapatılmak suretiyle Sümer Holding bünyesinden ayrılırken, 11 bölge müdürlüğü, 7 depo müdürlüğü ile 7 bölge şefliği kapatıldı, 20 adet iştirak satıldı. Holding’in 2019 yılında sadece tütün ihracatı yaparak 78 bin lira gelir elde ederken, bir yıldaki zararı 30 milyon 400 bin lirayı buldu. Zararın yanı sıra Holdinge Özelleştirme Fonu’ndan 28 milyon 200 bin lira sermaye transferi de yapıldı.
Holding, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde birçok ilke imza atmıştı. Dar ve orta gelirli yurttaşların kıyafet ve ayakkabı aldığı işletmeleri olan Holding bünyesinde, pamuklu sektöründe 20, yünlü ve halı sektöründe 10, deri ve kundura sektöründe 4, kimya sektöründe 6, toprak ve seramik sektöründe 6, ticaret sektöründe 4, araştırma ve geliştirme, demirçelik ile çimento sektöründe birer, kağıt sektöründe 3 işletme olmak üzere toplam 56 işletme ve bankacılık sektöründe 49 banka şubesi bulunuyordu. Holding Türkiye’nin sanayileşmesinde de öncülük yapmıştı.

https://odatv4.com/ataturkunmirasibatmanoktasinda11112003.html
Çiftlik Bank davasında ilk karar: 28 sanık beraat etti!68 izlenme
Skandal billboard! Düzce Belediyesi, Erdoğan’ı ‘ümmetin lideri’ ilan etti!338 izlenme
Saray'ın satın aldığı araçların sigortalarıyla ilgili gizli detay44 izlenme
Faize beş ayda 1 trilyon 240 milyar TL gitti14 izlenme
Emeklilerden TÜİK’e tepki: TÜİK yazılı pankartı sabunla yıkadılar26 izlenme
Milyoner sayısı beş ayda 18 bin arttı: Toplam mevduatları 1 trilyonun üzerinde97 izlenme
Türkiye'den Tahran ve İsfahan'a giden THY uçakları geri çağrıldı46 izlenme
CHP'den 'noter onaylı' imza açıklaması222 izlenme
Sabahattin Önkibar 'Türkiye Arjantin gibi olacak ve Libya'da bakın neyi gizliyorlar?'
Bunu da gördük! Camide nikah kıyıp, pasta kesen çiftin görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti!
Tunceli'de ‘Kişiye özel katliam’ izni iptal edildi!
Atatürk'e hakaret eden imama gizlilik!