AB üye devletlerinin daimi temsilcilerinden oluşan COREPER toplantısında Avrupa Komisyonu’nun hazırlamış olduğu yaptırım seçenekleri masaya yatırılacak.
Euronews Türkçe’nin Komisyon ve Konsey yetkililerinden edindiği bilgiye göre bu yaptırımlar arasında Avrupa Yatırım Bankası’nın Türkiye’ye olan yardım fonlarını ve kredileri kesmek de var. Ayrıca Strazburg’da Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nde gerçekleşecek olan 130. Bakanlar Komitesi Toplantısı’nda konunun öncelikli gündeme maddesi haline getirilmesi veya toplantının iptal edilmesi seçenekleri de tartışılacak.
YASADIŞI DENİLMİŞTİ
AB'den önceki gün yapılan açıklamada, Türkiye’nin bölgedeki sondaj çalışmaları için yasadışı ve endişe verici ifadeleri kullanılmış ve “Türkiye'nin Kıbrıs'ın kuzeydoğusunda yasadışı sondaj niyeti ciddi endişe kaynağı. Kıbrıs'ın batısında süregiden sondaj operasyonlarının başlamasından iki ay sonra bu planlanan ikinci sondaj operasyonu, Kıbrıs'ın egemenliğini ihlal eden kabul edilemez tırmanmayı daha da ileri götürmüştür” açıklaması yapılmıştı.
Özelleştirilen fabrikadaki 90 bin ton şeker nerede?498 izlenme
Dünyanın öbür ucundaki Arjantinli çiftçiye 250 milyon TL!48 izlenme
Devletten VIP satış!100 izlenme
Erdoğan afet bölgesi Rize'de sel ile sarsılan yurttaşlara çay fırlattı!53 izlenme
İmamoğlu'ndan Beyoğlu mitingine çağrı: "Seçimle alamadıkları yerleri hileyle hurdayla almaya çalışıyorlar"12 izlenme
Bülent Arınç'tan Erdoğan'ı kızdıracak 'Soros' itirafı! 'Baş tacımızdı. İnsanların ‘vay Sorosçu’ diye suçlanması yanlış. Kendimize saygımız olmalı'37 izlenme
1 bardak su 1 lira oldu17 izlenme
Kızılay'ın yolsuzluk krizi: Suçsuz 10 kişi uzaklaştırıldı!79 izlenme
Yurttaşa hiçbir şey bırakmıyorlar! Cübbeli Ahmet'in yakını halk plajını 'aldı'
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 399.360'a, can kaybı 11.059’a yükseldi!
Cadılık eğitimi nasıl veriliyor? Kimler alıyor? Ece Gürel ile gündeme gelmişti
İstanbul'un merkezine savaş darbesi: Dükkânlar kapanmaya başladı