Home
10 Nisan 2025 ( 29 izlenme )
Reklamlar

Avrupa Parlamentosu'ndan AB'ye Ekrem İmamoğlu uyarısı!


Avrupa Parlamentosu (AP) Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına atıfta bulunarak AB ülkelerini Türkiye konusunda jeopolitik ve stratejik çıkarlara göre hareket etmemeleri ve demokratik ilkelerden ödün vermemeleri konusunda uyardı.



AP milletvekilleri, Avrupa Birliği'ne Türkiye hakkında uyarılarda bulundu. AP Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen bildiride, jeopolitik ve stratejik gerekliliklerin, katılımın ön koşulu olan demokratik ilkelerden ödün verilmesine gerekçe olamayacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına atıfta bulunulan açıklamada, hükümetin bu tutumunun ülkeyi  "tamamen otoriter bir yönetime doğru ittiği" kaydedildi.

Türk toplumunun büyük bir kısmının demokratik ve Avrupa yanlısı olduğuna vurgu yapılan bildiride, mevcut koşullar altında dondurulan AB katılım sürecinin yeniden başlatılmasının ise imkansız olduğu kaydedildi.

Demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları, azınlıkların korunması, uluslararası hukuka saygı, AB'nin ortak dış ve güvenlik politikasına uyum gibi katılım şartlarının, stratejik nedenlerle müzakere edilemeyeceğine vurgu yapılan deklarasyon 48 lehte, 3 aleyhte ve 23 çekimser oyla kabul edildi.

Tele1

Kaynak: DW

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ordu Suriye'de savaşta, şehzade Bilal kahkahalar atarak oyun oynuyor ! Mansur Yavaş'tan iktidara ve Ankara'yı yönetenlere zor soru "Metroyu 17 yıldır neden yapmadınız?" X, profil resmine İmamoğlu koyanların hesabını askıya alıyor! TUSAŞ saldırısının ardından Kuzey Irak ve Suriye'de PKK hedefleri imha edildi! 2'si üst düzey 59 terörist etkisiz hale getirildi