Yabancı kaçaklar her gün Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yapıyor, hatta sınırlardan videolar paylaşıyorlar. İktidarın olmayan göç politikası Türkiye’yi yol geçen hanına çevirdi. Sınırdan kaçak bir şekilde geçiş yapan yabancı kaçaklar Türkiye’nin her bir yanına da dağılıyor.
Türkiye'ye yerleşen ve Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı da giderek artıyor. Suriyeli çalışanlar, işçiler, patronlar çeşitlik sektörlere dağıldı.
Gaziantep27.com’da yer alan bilgilere göre, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce odaya kayıtlı ayakkabıcıların yüzde 20’sini Suriyelilerin oluşturduğunu açıkladı.
SURİYELİ AYAKKACILAR REKABET KOŞULLARINI ZORLUYOR
“Devlet Suriyelilerin iş yeri açmasına belli standartlar getirmeli” diyen İnce, “Rekabette sıkıntı yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken hususlardan biri bu. Haksız rekabetin ve sektörün temsilcilerinin korunması gerekiyor. Sektörümüzdeki Suriyelilerin yüzde 90’ının ürettiği ayakkabıyı iç piyasaya sürdüğü tespit ettik. Suriyeli ayakkabıcılar birçok vergi muafiyetinden faydalanarak iç piyasada rekabet koşullarını zorluyor” ifadelerini kullandı.

İnce, Türkiye’nin ayakkabı ihracatında yüzde 27’lik dilimi oluşturan Gaziantep’in ülkenin en büyük ayakkabı üretim merkezlerinden birisi olduğunu kaydetti.
Kentte 1200 ayakkabı atölyesi,400 terlik atölyesi, 1500 ayakkabı mağazası ve 200 yan sanayi işletmesi mevcut olduğunu anlatan İnce, “Perakende sektörü fiyatlardaki artıştan kaynaklı olarak altın çağını yaşıyor. Çünkü insanımız zam gelecek korkusuyla ihtiyaçlarını öne çekti. Bu da ayakkabıda altın çağ yaşanmasının önünü açtı” dedi.
Yeniçağ
Akit yazarı böyle buyurdu: ''Bebeğinize muhallebi yapmıyor, özel mama veriyorsanız fakirlikten bahsetmeyin''77 izlenme
El Bab'da 1 asker şehit oldu!74 izlenme
CHP'den İsrail ile ticaret açıklaması: "Kısıtlama yetmez tümüyle durdurun!"30 izlenme
Uzmanlar nedenini açıkladı: Kur artışının nedenlerinden biri de...85 izlenme
Soruşturmada Apple düğümü: Ayşenur'un şifresi kırılamadı20 izlenme
Ankara konut fiyat artışında dünya birincisi22 izlenme
İmamoğlu'nun tutuklanmasının korkunç maliyeti: Emeklinin 10 yıl boyunca alacağı 4 bin liralık bayram ikramiyesi bir gecede yakıldı!16 izlenme
Askeri personelin üstünün aranması meclis gündeminde: "Kurumsal itibara etkisi nedir?"8 izlenme
AKP'li üst düzey yöneticiden 'FETÖ borsası' açıklaması "Ne yazık ki bu ihbarların birçoğu doğru. Bazı milletvekillerimizden bu işe karışanlar oldu."
Utanç tablosu! TRT’de Erdoğan’a 1945, Özgür Özel’e 25 dakika
Niğde İmamoğlu için sokakta!
Arşiv unutmaz: CHP, bebek katilini serbest bırakmak isteyen AKP'yi böyle engellemişti!