İstanbul’a taşınan 400 BDDK personeline ayda 45 bin lira ‘’Hayat Pahalılığı’’ tazminatı verilmesine yönelik düzenleme yasa teklifinden çıkartıldı. Ek ödeme bu kentte yaşayan ve tazminat da verilmesi düşünülmeyen tüm kamu çalışanlarının tepkisini çekmişti.
TEPKİ ÜZERİNE İPTAL ETTİLER
‘’Neden BDDK’ya ayrımcılık yapılıyor?’’ sesleri yükselince AKP Milletvekilleri Orhan Erdem ve Necmettin Erkan’ın önergesi ile yapılan bu düzenleme, AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül’ün önergesinin TBMM Genel Kurulunda kabulü sonucu ile iptal edildi.
KAVCIOĞLU VE PERSONELE ÖDEME YAPILACAKTI
Torba kanun teklifinde yer alan 52. madde metinde çıkarıldı. Böylelikle BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu dahil BDDK personeline ek ödeme yapılmasından vazgeçildi.
VERGİDEN MUAF OLACAKTI
Bu madde ile ‘’Kurumda görev yapan kurul başkan ve üyeleri, başkan yardımcısı, başkanlık müşaviri, daire başkanı ve müdür ile murakıp, uzman, murakıp yardımcısı ve uzman yardımcısı unvanlı meslek personeline her ay 60 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere ek tazminat ödenir’’ hükmü getiriliyordu. Bu ödeme vergiden de muaf olacaktı.
Sözcü
'Kanal İstanbul'a evet diyorum' diyen Hulki Cevizoğlu'nun apar topar sildiği Kanal İstanbul yazısı ortaya çıktı!106 izlenme
Küresel gıda fiyatları 2,5 yılın dibinde, Türkiye’de ise 38 aydır aralıksız artıyor25 izlenme
İbrahim Kalın'ın çifte maaşına zam kıyağı!30 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Başkan Adayı tartışması heyecan yarattı: Sürpriz bir isim olmayacak33 izlenme
AKP'de kazan kaynıyor! “Bülent Arınç’ın yatak odasına kadar…”100 izlenme
"Erdoğan'ın tek uçağı 500 milyon dolar, isterlerse 100 söndürme uçağı alınır"76 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 8.104 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.646.526’ya, can kaybı da 28.138’e yükseldi!84 izlenme
Tecavüz iddiası üzerine Memur Sen'in şube başkanı istifa etti!65 izlenme
Artık mezar yerlerine bile haciz konuyor! Haciz koyduran kişi kendinden önce 48 hacizin daha olduğunu öğrendi
Adalet Bakanı Tunç'tan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması: Erdoğan talimat vermiş
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Hasta sayısı 453.535’e, can kaybı 12.511’e yükseldi!
İhbar yağıyor! Barolar Birliği Başkanı çağrı yaptı: "Kaçıyorlar, çıkış yasağı koyun"