Serbestiyet'in özel haberine göre Sertçelik’in yakalanmasının arkasında uluslararası bir kovalamaca var.
Sertçelik ve adamları, Ayhan Bora Kaplan operasyonundan çok önce Türkiye’yi terk etmişti. Yaz başında adamları ile Karadağ’a giderek orada bir cafe ve otel devraldı.
Karadağ’da kurulan şirkette kendisi küçük ortak, kardeşi Selçuk Sertçelik ise hem büyük ortak hem de sorumlu müdür görünüyordu. Bunun sebebi ise Karadağ kanunlarına göre Türkiye’de aranan ya da mahkumiyeti bulunan kişilere oturma ve çalışma izni verilmemesi.
Yaz sonuna doğru, yine Kaplan’ın yakalanmasından önce Sertçelik kardeşler restoran ve oteli kayıtlara göre başka ve farklı farklı isimlere devredip Karadağ’dan ayrıldılar.
Polis kaynaklarına göre; Sertçelik, Karadağ’dan bir şekilde Hırvatistan vizesi temin ederek Hırvatistan’a, buradan da deniz yoluyla İtalya’ya geçti. İtalya’da bir süre saklanan Sertçelik, Kaplan’ın yakalandığı haberini de buradan öğrendi ve İtalya’dan Güney Kıbrıs’a, kara sınırından ise Kuzey Kıbrıs’a geçti. Sertçelik burada kendisini Orta ya da Batı Avrupa’ya taşıyacak özel bir uçak aramaya başladı.
Ancak Sertçelik’in özel uçakla gizlice başka bir ülkeye geçme planından emniyet istihbarat haberdar oldu. Sertçelik, Emniyet istihbarat birimleri tarafından Kıbrıs’ta saklandığı evden alınarak Ankara’ya giden tarifeli uçağa bindirildi ve Esenboğa Havalimanı’nda kendilerini bekleyen Asayiş ve Organize Şube ekiplerine teslim edildi.
Türkiye, Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü’nün ismini, Kaplan’ın yurtdışına kaçmak üzereyken Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındığı görüntülerle duydu. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde korunup kollandıkları, hatta 15 Temmuz gecesi Soylu’nun çağrısıyla TRT binasının önüne geldikleri iddia edilen “Ayhan Bora Kaplan suç örgütü”nün adı; yağma, gasp, silahlı tehdit ve benzeri birçok suçla anılıyor. Kaplan yakalandıktan sonra soruşturma kapsamındaki gözaltılar devam etti.
halktv.com.tr