Yüksek Mahkeme, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yer alan bazı hükümlerin iptali istemiyle CHP’nin başvurusunu, Genel Kurul gündemine aldı.
BAKANLIK VE SENDİKALAR DİNLENECEK
Kanuna ilişkin iptal istemini ele alan Yüksek Mahkeme, Milli Eğitim Bakanlığı ile en yüksek üyeye sahip 3 sendikanın açıklamalarını sözlü olarak dinlemeye karar verdi.
Sözcü'de yer alan habere göre, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Bakanlığın ve sendikaların açıklamalarını dinledikten sonra belirlenecek bir günde kanunun iptal istemini esastan görüşerek karara bağlayacak.
HANGİ MADDELERE İTİRAZ EDİLİYOR
İptali istenen maddeler arasında, mesleğin aday öğretmenlik döneminden sonra “öğretmen”, “uzman öğretmen” ve “başöğretmen” olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılması, aday öğretmenlik ve aday öğretmenliğe atama usullerine ilişkin düzenlemeler ile bunun yönetmelikle belirlenmesine ilişkin hükümler yer alıyor.
CHP’DEN AÇIKLAMA
Kararın ardından CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Anayasa Mahkemesinin, en yüksek üyeye sahip 3 eğitim sendikasını sözlü olarak dinlemeye kararlar vermesi olumlu bir karardır. Başta yetkili sendika Eğitim BirSen olmak üzere, tüm sendikaların ortak tavır belirleyerek, öğretmenlerin lehinde kararlarını Anayasa Mahkemesine iletmeleri önemlidir” açıklamalarında bulundu.
Kaya, “Anayasa Mahkemesi bugün aldığı kararla hem Milli Eğitim Bakanı'nın hem de yetkili sendikanın görüşünü alarak daha sonra görüşmek üzere kararı erteledi. Buradan tüm öğretmenlere çağrım şudur; Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer'i öğretmenlere sahip çıkmaya davet edin. Ayrıca yetkili sendika Eğitim Bir Sen'e çağrım şudur. Anayasa Mahkemesi'ne giderken sözünüzü öğretmenler lehine söyleyecekseniz, öğretmenlerin bu ıstıraptan kurtulması gerekir” diye konuştu.