MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenecek "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"na katıldı.
Bahçeli, 22 Ekim'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiği, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığını gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı’dan DEM‘e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız" ifadelerini kullanmıştı.
Bahçeli, çok tartışılan sözlerinin ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. MHP liderinin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:
Türklerle Kürtler bugün ortak tehlikeler karşısında bulunuyorlar. Bu tehlikelerden ancak ortak bir kararlılıkla kurtulabilirler.
Türkler ve Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır. Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak tehdit var... Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir.
Aziz Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir yanlışın içine girmedik. Girmeyi aklımızdan bile geçirmedik.
Sevr hesaplaşması bitmemiştir. Paylaşım kavgaları, emperyalizm yayılmacılığı sürmektedir. Biz dersimizi tarihten satır satır aldık.
Hiç kimse bizimle Türklüğe hizmet kulvarında milletseverlik ve vatanseverlik yarışına girmesin. Bunlar altından kalkamayacakları, hayat ve siyaset mazisiyle ispat edemeyecekleri söz düellolarına, siyasi şovlara, iplikçi kavgalarına, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. O bayrağı, heveslerini kursaklarında teker teker bırakır, burunlarından fitil fitil getiririz. Makam ve mevki için vicdanını satanları, adam yerine bile koymayız.
Sağduyulu tavrımızı yanlışa yormasınlar. Sinir ihlali, sabır ihlali yapmaktan, kötürüm emel sahiplerinin derhal ve ciddiyetle sakınması, iç barış ve siyasi huzur adına temennim ve uyarımdır.
Dağılmayacağız, şer odaklarını dağıtacağız. Bölünmeyeceğiz, aksine hizmet edenleri affetmeyeceğiz. Milliüniter Türk devletine sarılacağız.
Terör saldırısı, PKK,YPG,PYD'nin kimlerin maşası olduğunu açıklıkla gözler önüne sermiştir. PKK, Kürt'ün de Türk'ün de hatta yaşayan her canlının düşmanıdır. Bölücü terör örgütü PKK'nın efendileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın BRICS zirvesine katıldığı gün, bizim de Salı günkü tarihi çıkışımızın hemen ardından Türkiye'ye terör baronlarının talimatıyla kanlı mesaj vermiştir. Bu kanlı mesaj, ayaklarımızın altında çiğnenmiştir.
Sözcü
Emeklinin maaşı eriyor! CHP’den bayram ikramiyelerine zam önergesi!64 izlenme
AKP'li belediye başkan vekili 'Partiyi aile şirketine çevirdiler' diyerek istifa edip CHP'ye katıldı!44 izlenme
Kılıçdaroğlu CHP’yi eleştirdiği videosunda asıl mesajı kime verdi? İşte yorumlar5 izlenme
O ruh değişmedi… Anıtkabir’de66 izlenme
023'te siyasete girecek olan Nihat Doğan'dan çarpıcı siyaset yorumları. Hangi partiden aday olacak?45 izlenme
Erdoğan'ın okul açma törenine giden lise öğrencilerine para dağıtıldı!185 izlenme
AKP'li belediye başkanının Turkcell'in başında olduğu ortaya çıktı!71 izlenme
Sedat Peker'in işaret ettiği Mersin'deki 'kokain' operasyonlarında MHP Akdeniz İlçe Yöneticisi'nin tutuklandığı ortaya çıktı!47 izlenme
Merkez Bankası Başkanı’nın gizemli sosyal medya hesabı: 8 yıldır tek kelime yazmamış
Son ankette AKP'ye büyük şok!
Sağlık Bakanı Koca corona virüsü tablosunu paylaştı: 19.557 yeni vaka tespit edildi, 13.401 kişi sağlığına kavuşurken, 245 kişi hayatını kaybetti!
SGK’nın Zararının Faturası Vatandaşa!