Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 8 Ocak verilerine göre, 418 bin 264 test yapıldı.
Son 24 saatte, 66 bin 237 yeni vaka tespit edildi. Bugün 34 bin 592 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle bugün 141 kişi hayatını kaybetti.
BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yeni varyantın bulaşma kabiliyeti yüksek. Vakalar içinden hastaneye yatırılarak tedavi edilmesi gerekenlerin oranı ise şu an düşük görünüyor. Yani, gelişmeler hastanelerimize aynı oranda yansımadı. BU, OMİCRON VARYANTININ HASTA ETMEDİĞİ ANLAMINA GELMEZ. Kendinizi koruyun!” dedi.
“KENDİSİ YA DA BİR YAKINI TEDAVİ GÖRMEYEN KİŞİ VAR MI?”
Sağlıkta şiddete de dikkat çeken Koca, “Kendisi ya da bir yakını tedavi görmeyen kişi var mı? Sağlıkta şiddetin ağır bir soruna dönüştüğü koşullarda yaşananlar toplumun tamamını ilgilendiriyor. Şiddetin hedefi çalışanlarımızla birlikte hastalar ve sizlersiniz. Hizmet alırken gösterdiğiniz tutumla yanımızda yer alın” ifadelerini kullandı” dedi.
AŞILAMADA İLK SIRADA HANGİ ŞEHİR VAR?
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.
EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.
DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?
Bakanlığın 7 Ocak verilerine göre, dün 406 bin 796 test yapılmıştı. Dün, 63 bin 214 vaka tespit edilirken, 157 kişi hayatını kaybetmiş ve 29 bin 197 kişi sağlığına kavuşmuştu.
Sözcü
Sayıştay'ın raporuna göre kamunun yüzde 69'unun raporlarında temel mali tablolar yer almadı!27 izlenme
CHP'li İzmit Belediyesi'nden esnafa 500 TL destek!46 izlenme
Fatih Portakal Erdoğan'ı zora sokacak belgeyi açıkladı!49 izlenme
Dar gelirli vatandaş mahalle mutfaklarına koştu! Kavurma, pilav, tatlı 3 TL42 izlenme
Maden faciasında ‘sensör’ kuşkusu33 izlenme
MÜSİAD’da FETÖ depremi! Hepsi istifa etti!116 izlenme
Maaşlardan yüzde 3 kesecekler: Üç kuruşa da göz diktiler!7 izlenme
CHP’li belediyeye baltayla saldırı! Makam odasını parçaladılar20 izlenme
Atatürk'ün borcunu ödeyip millileştirdiği liman Araplara gidiyor
Kadirova soruşturmasını kapatıyorlar! 'Otopsi raporu 5 aydır açıklanmadı' haberleri sonrası dikkat çeken gelişme!
Ve Esad konuştu
Bu şatafat kaybettirdi: Bu odalar Osmanlı Sarayı'nın değil, AKP'den CHP'ye geçen ilçe belediyesinin odaları