Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 30 Ocak verilerine göre, 428 bin 214 test yapıldı.
Son 24 saatte, 88 bin 145 yeni vaka tespit edildi. Öte yandan bugün 81 bin 530 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle 189 kişi hayatını kaybetti.
BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Omicron varyantına bağlı vaka sayılarındaki artış salgının ilk donemlerindeki sonuçlara sebep olacak bir artış değil. Toplum önemli ölçüde aşılı. Hastalık hafif seyrediyor. Tedbir ise halen şart. Aşı (Turkovac) ve kişisel tedbirler ile salgın gündeminden çıkma zamanı” dedi.
AŞILAMADA İLK SIRADA HANGİ ŞEHİR VAR?
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.
EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.
DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?
Bakanlığın 29 Ocak verilerine göre, dün 440 bin 17 test yapılmıştı. Dün, 94 bin 783 vaka tespit edilirken, 174 kişi hayatını kaybetmiş ve 83 bin 261 kişi sağlığına kavuşmuştu.
Sözcü
237 gündür beklenen İBB iddianamesinin detayları Yeni Şafak'a sızdırıldı9 izlenme
Emekçilerin ‘sefalet zammı’ protestosuna polis müdahalesi: Sendika başkanları gözaltına alındı!44 izlenme
Bahçesinden 3 mısır tanesi kopardıkları için peşlerine düştüğü kız çocuklarını vahşice dövdü.27 izlenme
Fiyatlar fırladı tüketim çakıldı: Vatandaşın sofrasından beş yılda 28 kilo et eksildi!57 izlenme
Bu sefer de 'Kuran kursu' adı altında Binlerce çocuk, tarikatların kıskacında!31 izlenme
Enflasyon ve vergi maaşları yuttu7 izlenme
Ticaret Bakanlığı’ndan 5 zincir markete denetim kararı37 izlenme
Bir yandaşın itirafları310 izlenme