CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Nebati, doların yaşadığı düşüşe ilişkin yaptığı değerlendirmede kimsenin dolara müdahale etmediğini öne sürmüştü.
Nebati, 20 Aralık günüyle ilgili, "Cumhurbaşkanımızın konuşmasından sonra döviz düşüşünü gördüğümde kıpır kıpır oldum, arkadaşlara sordum biz bir şey yaptık mı? Yok efendim. Lan nasıl? Harika. 20 Aralık büyük bir geceydi" dedi.
CHP Tekirdağ Milletveki ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bakan Nebati'nin sözlerine Twitter hesabından şöyle tepki gösterdi:
Ya arkadaşlar biz bir şey yaptık mı? Hahaha... Yok efendim. Lan nasıl? Harika! Muhteşem bir şey! Çünkü orada kurumlar yok" Şu rezaletin sergilenmesi için TCMB'nin arka kapısından, TCMB'ye ait olmayan 9 milyar$ yakıldı. Siz çok eğlendiniz. Millet de sizinle eğlenecek.
NE OLMUŞTU?
20 Aralık günü kabine toplantısı sona ermeden hemen önce tarihi zirveye ulaşan dolar ve Euro, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladığı yeni düzenlemeler sonrası düşüşe geçmişti.
Erdoğan'ın yeni düzenlemeleri açıklaması sonrasında dolar 18.40 seviyelerinden 15 seviyesinin altına kadar düşmüş, 20,80 seviyesindeki avro ise 18'in altına indi.
Erdoğan, döviz kurunda yaşanan gelişmelere ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada 20 Aralık'ta yapılan müdahaleyi işaret ederek, müdahalenin arkasında durmuştu.
Bakan Nebati ise, katıldığı televizyon programında dolardaki düşüşe ilişkin ''Biz bir şey yapmadık'' açıklamasında bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çelişkili ifadeler kullanarak kafaları karıştırdı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/bakannebatinintartismayaratanifadelerineserttepkisecimih105536.html
Türkiye'deki her 4 kişiden 1'i Suriyeli olacak!245 izlenme
Diyanet parti kursa 2 milletvekili çıkarır!16 izlenme
Programına FETÖ yanlısı Hakan Şükür'ü davet eden Oğuzhan Uğur, paylaşımını sildi.25 izlenme
Türkiye'nin utanç tablosu Meclis gündeminde: "Açlıktan kaç bebek öldü?"13 izlenme
Bu iddiayı AKP’li vekil ortaya attı: Saray’dan para alıp parti kuran kim?37 izlenme
Naci Ağbal Merkez Bankası'ndan neden alındı? Aytunç Erkin Ağbal'ın kayıp 128 milyar dolarla ilgili sözlerini açıkladı!98 izlenme
AKP'deki telaşın nedeni belli oldu! "12-13 vekil istifaya hazırlanıyor"367 izlenme
İBB İddianamesi'ne karşı dikkat çeken sosyal medya hamlesi12 izlenme