Borsa İstanbul'un genelinde yaşanan yükselişe karşın, TOKİ ve Emlak Konut destekli Damla Kent projesine yatırım yapanlar zarar etmeye devam ediyor. Ocak ayında borsa %23 değer kazanırken, Damla Kent sertifikaları yalnızca %0,7'lik bir artış gösterdi.
Sözcü’nün haberine göre Ağustos 2025'te 7,59 TL'den halka arz edilen Damla Kent gayrimenkul sertifikaları, 6 Şubat Cuma günü 5,85 TL seviyesinde kapandı. Bu, halka arz fiyatının %23 altında bir değer anlamına geliyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, başlangıçtaki 767 bin yatırımcıdan yaklaşık 300 bini projede kaldı. 467 binden fazla yatırımcı sertifikalarını satarak projeden ayrıldı.
Kalan yatırımcılar, sosyal medyada tepkilerini ve zarar oranlarını paylaşıyor. Bir yatırımcı, "Damla Kent’in halka arzına girmek yerine altın alanlar zaten ev sahibi oldu" değerlendirmesini yaparken, bir diğeri "Halka arza 8 bin lotla girmiştim, 14 bin TL zarardayım" ifadelerini kullandı.
Emlak Konut'un 15 Ocak tarihli verilerine göre, projenin fiziki ilerleme oranı %10,51'de kaldı. Toplam 2 bin 214 dairelik projede, şu ana kadar yalnızca 220 dairenin sahibi belirlendi. Projenin 2029 yılında tamamlanması planlanıyor. Halka arzdan bu yana sertifika piyasa değeri 4,9 milyar TL azalarak 16,5 milyar TL'ye geriledi. Bir daire sahibi olmak için gereken sertifika sayısı ise daire tipine göre 631 bin ile 1 milyon 384 bin arasında değişiyor.
Tuzak ortaya çıktı: Kurban Bayramı tatili 10 gün olursa vay emeklinin haline!43 izlenme
Bodrum’dan yardım çığlıkları! "Durum çok daha vahim"72 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?66 izlenme
AKP’li adaydan camide seçim propagandası!91 izlenme
Ekrem İmamoğlu “Hükümeti değiştirmemiz gerekiyor”31 izlenme
Bir zehirlenme skandalı da Burdur’dan! Özel kolejdeki 34 kişi hastanelik oldu10 izlenme
Sinan Ateş davasında Apple'dan cevap geldi: 2 sayfa yazı 1 flash bellek!10 izlenme
1. Dünya Savaşı askerlerinin mektupları, 100 yıl sonra kıyıda bulundu13 izlenme
CHP'li vekili, AKP vekili sanan imam bombayı patlattı! "Reis’e söyle, hutbede siyaset olmasın"
Kuran kursları, ana sınıfı ihtiyacını karşılıyormuş!
İmamoğlu: "Haksızlığa hukuksuzluğa uğrayan kim varsa onlar için mücadeleye devam edeceğiz. Bu kardeşiniz bu yola çıkmıştır, asla vazgeçmeyecek asla!"
Yasağın iptal edilmesinin perde arkasında Soylu-Erdoğan gerginliği iddiası