Baro başkanlarının Meclis’teki komisyon görüşmelerine katılma talebini Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nun reddettiği ortaya çıktı. TBB başkanı Metin Feyzioğlu ise baro başkanlarının komisyona katılmayı reddettiğini öne sürmüştü.
1 Temmuz günü aralarında İzmir Baro Başkanı, Bursa Baro Başkanı ve Trabzon Baro Başkanı’nın da olduğu 11 baro başkanı Adalet Komisyonu’na katılmak için Türkiye Barolar Birliği’ne başvurdu. Başvuruda şu ifadeler kullanıldı:
“Adalet Komisyonu’nda yapılacak görüşmelere TBB temsilcilerinin katılacağı açıklanmıştır. Bu itibarla biz aşağıda isimleri bulunan baro başkanlarının TBB temsilcileri olarak görüşmelere katılımının sağlanmasını talep etmekteyiz. Görüşmelere katılacak ve baro başkanlarından oluşacak heyetin baro başkanlarının ortak iradesi ile oluşturulmasını ve heyet hakkında bilgilendirmenin tarafınızca TBMM Başkanlığı’nda yapılmasını talep etmekteyiz.”
Başvuruya İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Giresun Baro Başkanı Soner Karademir, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz, Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, Bursa Baro Başkanı Avukat Gürkan Altun ve Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz imza attı.
BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, başvurunun ardından dün toplanan TBB yönetim kurulu baroların komisyona katılma talebini oy çokluğuyla reddetti. Feyzioğlu dün Twitter’dan yaptığı açıklamada şöyle demişti:
“Meclis girişindeki baro başkanlarının kendi belirleyecekleri 3 temsilcinin Komisyona katılması için Milletvekili Sn. Bülent Turan öneri getirdi. Öneri tarafımdan iletildi. Sayın Başkanlar ‘hepimiz gireceğiz üçümüz konuşacağız’ karşı önerisini ilettiler ve kabul etmediler. Baro başkanlarının ‘hepimiz girmek istiyoruz’ karşı önerisine de TBMM Adalet Komisyonu usule aykırı olduğu ve pandemi şartlarında yer sorunu bulunduğu gerekçesiyle sıcak bakmıyor.”
Bilal Erdoğan ve TÜGVA hakkında suç duyurusu!40 izlenme
Washington Post gazetesi, Erdoğan’ın Zarrab'la ilgili gayretlerini ayrıntıları ile yayınladı !1576 izlenme
Leva TL’yi 10’a katladı, halk yanına bile yaklaşamıyor ama Bulgarlar Edirne’den kalıp kalıp peynir alıyor!30 izlenme
Tutuklu gençlerin ailelerinden Silivri'ye çağrı35 izlenme
Ebubekir Şahin 'Ayrım yapmıyoruz demişti', İlhan Taşcı tabloyu paylaştı: Muhalif kanallara 38, yandaşlara 3 ceza30 izlenme
Sedat Peker'e dava açan savcı; Peker için daha önce takipsizlik kararı vermiş, 'devletten' talimat iletmiş!44 izlenme
Türkiye'nin fakirleştiğinin bir kanıtı daha: Boş baklava 20 lira!53 izlenme
Türk ambalaj devi iflasın pençesinde: 40 yıllık firmada çalışanların işsiz kalması an meselesi23 izlenme
İsrail'den kara operasyonu açıklaması
Vatandaşın biri, içini Erdoğan doldursun diye boş buzdolabı'nı sokağa bırakmış!
Müdür, memurenin kalçasına dokundu, Yargıtay ‘babacan tavır’ dedi!
Bakan Koca açıkladı: 67.857 yeni vaka tespit edilirken, 167 kişi hayatını kaybetti, 56.256 kişi sağlığına kavuştu!