Özellikle pandemi sürecinde hastanelerde sağlık personeli sıkıntısı yaşanıyor ama Kocaeli Darıca'da bulunan Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tam tersi bir uygulamaya gidildi.
Başhekim Prof. Dr. Mustafa Güneş, hastanenin idari işlerinde çalışacak personel bulamadığı gerekçesiyle kendine yakın yoğun bakım hemşireleri ve ebeleri idari alanda görevlendirdi.
Görevlendirilen personel sayısı hiç de az değil. Hasta tedavisinde ve ameliyathanede olması gereken 3’ü yoğun bakım sertifikalı 25 hemşire ile ebeler idari biriminde çalıştırılıyor.

Başhekim Prof. Mustafa Güneş
Sağlık personeli bu durumdan rahatsız fakat Başhekim Mustafa Güneş’e göre bu da bir ihtiyaç… Türk Sağlık Sen Şubesi Başkanı Ömer Çeker ise görevlendirmeleri hukuksuz buldu. Resmi yazı yerine sözlü beyanla yapılan görevlendirmelerin kabul edilemez olduğunu savundu.

Türk Sağlık Sen Şubesi Başkanı Ömer Çeker
“GÖREVLENDİRMELER HUKUKSUZ”
Başhekim, Yoğun bakım ünitesinde hemşire ihtiyacını idarede görev yapan sertifikalı hemşirelerden karşılama yerine, anestezi teknisyenlerini yoğun bakımda görevlendirme yolunu seçerek hastanın canını tehlikeye atacağını bilmiyor mu? Yoğun bakım hemşiresi ve ebelerin idari birimde çalışmasının yasal olmadığından başhekimin haberi yok mu? Bu yapılan uygulama hukuksuzdur. Görevlendirmeler bile sözlü yapılıyor. Bir hastanede personel açığı varsa sağlık Bakanlığı’ndan personel talep edilir. Çalışanlara, sendikalara laf söylemek kolayına mı geliyor?
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker ayrıca görevlendirmelere karşı çıkan personel aleyhinde başhekim Mustafa Güneş’in sosyal medyadan paylaşım yaptığını da söyledi. “Yanlış bilgiler verip, vatandaşa sağlık çalışanlarını linç ettirmeye çalışıyor” dedi.
Eleştirilere yanıt veren Başhekim Mustafa Güneş ise sağlık çalışanlarını hainlikle suçladı… “İhtiyaca rağmen böyle zorlu süreçte verilen göreve sendikaların kışkırtmalarıyla gitmeyip çalışma barışını bozmayı ilke edinmiş hainler de eksik olmuyor. “ dedi.
Sağlık personeli ile başhekimlik arasında yaşanan görevlendirme gerilimini ise Türk SağlıkSen yargıya taşımaya hazırlanıyor. Başhekimin sosyal medyadan sağlık personeli ile ilgili sarf ettiği sözler ile ilgili suç duyurusunda bulunulacak. Görevlendirmeler için de sağlık bakanlığı teftiş kuruluna başvurulacak.

http://www.krttv.com.tr/gundem/hemsireleridaribirimdegorevlendirildih58171.html
Cem Yılmaz'dan 'İstanbul seçimleri' paylaşımına tepki gösterenlere yanıt337 izlenme
Zamlardan sonra düğün takıları da değişti! Damada ayçiçeği yağı ve çay taktılar!55 izlenme
AKP kulislerinde söylenteler: İstanbul adayı Murat Kurum pazar günü açıklanacak.22 izlenme
TRT'ye atanan, TSK'ya 'katil' diyen, PKK ve FETÖ'yü öven Hilal Kaplan kimdir?132 izlenme
Türkiye bu kareyle ayağa kalktı! Samsunspor taraftarlarının Onur Anıtı gösterisine büyük destek38 izlenme
CHP'den ücretsiz verilen yemek açıklaması geldi: Teşekkürler Kılıçdaroğlu21 izlenme
Ankette sürpriz isimler de yer aldı: Erdoğan'ı bir isim geçti19 izlenme
MHP şimdi de ödülünü TTB'ye adayan Rutkay Aziz'i hedef aldı!70 izlenme
MHP'li Yönter'den dikkat çeken Sedat Peker paylaşımı
Özel'den Esenyurt'taki 'akraba atamasına' müdahale: Atama yapılmadı
Geçim derdindeki vatandaşlar umudunu yine piyangoya bağladı: Gişedeki kuyruğun ucu görünmüyor
Engin Polat’tan 25 milyon liralık para transferine ilginç savunma