Çorum'un Kargı ilçesi CHP Belediye meclis üyesi Sonay Ergül, AKP’li Kargı Belediye Başkan vekili İbrahim Eken'in ilçe merasındaki ağaçları kestiğini iddia etti. Belediye Başkanı Zeki Şen’in corona virüsü olduğu gerekçesiyle karantina olduğunu belirten Ergül, yerine vekaleten bakan Başkan Vekili ve aynı zamanda kereste ticareti ile uğraşan İbrahim Eken'in baktığını ve meradaki ağaçları da onun kestirdiğini ileri sürdü.
MERADAKİ AĞAÇLAR KESİLDİ
Bölgede yaşayan ve hayvancılık yapan vatandaşlarla görüşmeye gittiğinde meradaki ağaçların kesildiğini fark ettiğini söyleyen Sonay Ergül, fotoğraflar çekerek sosyal medya hesabından paylaştı. Belediye Başkanı Zeki Şen’in karantinada olduğu bir dönemde meydana gelen olayın dikkat çektiğini dile getiren Ergül,
“Sayın Belediye Başkanı Zeki Şen’nin karantina altında olduğu bir dönemde yerine bakan şahsın keresteci olması, mera alanlarına müdahale hakkının belediyelerde olup olmadığını, zamanında kafe ihalesine kendisi girmesi gibi bir yanlış içinde olabilir mi? Kargı halkı, bu ağaç katliamına kimler tarafından izin verildiğini, belediyenin yetki alanının ne kadarlık bir alanda olduğunu merak etmektedir?
Bu meraların korunması için gereken takibe devam edeceğiz. Halkımızın menfaatine olan her konu yasalar çerçevesinde bizim mücadele konumuz olacaktır” ifadelerini kullandı.

AĞAÇLAR BELEDİYE ALANINDA VE ÇÜRÜK
Kargı Belediye başkan vekili İbrahim Eken ise, Sonay Ergül'ün iddialarının asılsız olduğunu ifade ederek, “Ağaçlar çürümüştü, devrilip insanlara zarar verebilirdi. Kestiği ağaçlar belediye alan sınırları içerisindedir. Meradan ağaç kesilmemiştir. Sonay Ergül boş boş konuşuyor” diye konuştu.
İKİLİ ARASINDA DAHA ÖNCEDE SİLAHLI SALDIRI OLMUŞTU
CHP Belediye Meclis üyesi Sonay Ergül, geçtiğimiz Mayıs ayında AKP’li meclisi üyesi İbrahim Eken'in gece yarısı yaylaya giderken aracını önünü kestiğini ve silahlı saldırısına uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/baskancoronaoluncakerestecivekiliagaclarikesti6128630/
İmamoğlu'nun avukatı harekete geçti14 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Görevden uzaklaştırılan polislerin evlerine baskın!28 izlenme
Vergide yeni düzenleme: Pek çok mükellef basit usul kapsamından çıkartıldı13 izlenme
Ekonomist Selçuk Geçer: "Gol yediklerinin farkına vardılar, şimdi ufak ufak yukarı itiyorlar doları!"49 izlenme
KKM’nin hiç bilinmeyen hikayesi ortaya çıktı: Berat Albayrak detayı32 izlenme
Dolar yeniden 18 TL'nin üzerine çıktı!31 izlenme
AKP’li eski Başkan'dan skandal mailler! "FETÖ gibi fişleme yaptı"38 izlenme
TRT’nin kârı yüzde 98 azaldı!71 izlenme
Mansur Yavaş’tan Türkiye’de bir ilk! ABB’nin beş yıllık Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu paylaştı
Eski AKP milletvekilinden çarpıcı açıklamalar! ‘AKP seçimi kaybettiği gün Anavatan Partisi’nden daha hızlı dağılacak’
Peker'in o paylaşımlarına erişim engeli
Tarikatçıların kavgasında yeni perde! Cübbeli Ahmet ‘El Hüseyni sahte nikahla kadınları kandırıyor’