Adı AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un, “Türkiye’nin en yüksek kulesi” olacak dediği Cumhuriyet Kulesi 20 yıldır bitmedi ve israfın sembolü oldu.
2021 yılında bitirilmesi planlanan ancak Aralık 2023 itibarıyla hala tamamlanmayan kulenin maliyeti 355 milyon TL’yi aştı.
18 Temmuz 2003 tarihinde temeli atılan Cumhuriyet Kulesi, aradan geçen 20 yıla karşın bitmedi. İçinde mağazalar, restoran, kafeler, seyir terası, nikah ve sergi salonu olacak kule için AKP’li Keçiören Belediyesi ilk ihaleyi 2 Ekim 2019’da yaptı ve 137 bin TL harcandı.
İkinci ihale de kulenin statik, elektrik ve mekanik uygulamaları için yapıldı. Kasım 2019’da 298 bin TL daha ödendi.

6 Mayıs 2020’de kulenin inşası için 59 milyon 753 bin TL daha harcandı. Kule bitmedi ve Ocak 2023’te ikmal ihalesi düzenlendi. 295 milyon 465 bin 679 TL’lik sözleşme yapıldı.
Cumhuriyet Kulesi için toplamda dört ayrı ihale düzenlenirken, maliyeti 355 milyon 653 bin 679 TL’ye çıktı. Kulenin 29 Ekim’de açılması planlanıyordu ancak yine tamamlanamadı.
Kule, başlangıçta öngörülen maliyetinin 6 katına çıktı adı da ‘’İsraf kulesi’ olarak kaldı. Kulenin ne zaman açılacağı bilinmiyor.
Sözcü
Barışı sağlamak için en tılsımlı kavram hoşgörü65 izlenme
CHP'li milletvekilinden flaş iddia: 1 kilo uyuşturucu sanığa geri verildi!518 izlenme
Motorine yine zam gelmesi bekleniyor!66 izlenme
Bursa'da hayat felç oldu! Terminale yıldırım düştü, caddeleri su bastı32 izlenme
Al Hilal, Neymar ile 2 yıllık sözleşme imzaladı35 izlenme
AKP'li isimler Rasim Ozan Kütahyalı'yı topa tuttu: 'Bu gece alınması lazım'47 izlenme
Çamaşır suyuyla et yıkayan Suriyeli işletmenin mührü kırıldı tekrar açıldı! Açılış ruhsatı da vergi levhası da yok!46 izlenme
Narin bulunmasın diye organize olmuşlar! 50'den fazla sahte ihbar, kafa karıştıran 'terlik' tuzağı...40 izlenme
Merih Demiral öncülüğünde Ronaldo'nun imzalı forması 5 milyon TL'ye satıldı
Sağlık Bakanı açıkladı: 37.312 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 4.667.281'e, can kaybı da 38.711’e yükseldi!
Evren Devrim Zelyut'tan asgari ücret isyanı: "İnsanlar bu ücretle nasıl geçinsin!"
Gübre fiyatları uçurdu: Tarımsal girdi enflasyonunda 2 rekor birden!