HDP Milletvekili Garo Paylan, Bakan Albayrak'ın attığı tweetini okudu. FİKKO'nun yasal olarak kurulmadığını, Meclis'te maddenin kabul edilmediğini ifade eden Paylan, “Daha yasası yokken bakan toplantıyı yapıyor. Bu Meclis'i yok saymaktır. Bakan ‘Ben fermanı yazdım, Meclis ancak mühür basar’ diyor. Bu saygısızlıktır” dedi.
“BİZ NEYİ GÖRÜŞÜYORUZ?”
CHP'li Gülizar Emecan da, “Biz burada neyi tartışıyoruz. Komisyon çalışmaya başlamış, 2. toplantısını yapmış. Atı alan Üsküdarı geçmiş” dedi. CHP'li Kamil Okyay Sındır da FİKKO’nun henüz kanunu olmadığını, Bakanın toplantısının hukusuz olduğunu savundu. CHP’li Mehmet Bekaroğlu da gazetecilere dönüp, “Bu hukuksuzluğu yazacak özgür basın yok mu?” diye seslendi.
AKP Milletvekili Ziya Altunyaldız ise, Bakan Albayrak'ın komitenin kurulacağını Yeni Ekonomi Programında (YEP) açıkladığını belirterek, “Kendisine bağlı kurumlar arasında toplantıları başlatmış, Kendi yetkisindedir, toplayabilir.” savunması yaptı. Daha sonra madde değişiklik önergesi ile birlikte kabul edildi. Finansal sistemin bütünlüğüne sirayet edebilecek ölçüde olumsuz bir gelişmenin FİKKO tarafından tespiti halinde, üye kurum ve kuruluşların yetkileri dışında alınması gereken tedbirleri belirlemeye ‘kendi görev ve sorumlulukları çerçevesinde' Cumhurbaşkanı yetkili olacak.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bakanintweetiortaligikaristirdi2778693/
Yeniköy’deki arazi de Katarlılara gitti!344 izlenme
Bir vatandaş daha kendisini yaktı ! RTE iktidar olmadan önce böyle konuşuyordu 'Ülkeyi bu hale mevcut hükümet getirmiştir'150 izlenme
Kadınlar Gününde öldürülmüştü: Merve Nur cinayetinde şoke eden ayrıntı30 izlenme
CHP'li Akın "Karadeniz'deki doğalgaz işini de 5 şirketten birine verecekler"36 izlenme
TÜİK tabloyu gözler önüne serdi: Ekonomik krizin faturası çocuklara çıktı16 izlenme
Alacaklılar Burj Al Babas Şatoları için ‘devam’ dedi161 izlenme
Üşütmenin Belirtileri Nelerdir? Üşütmenin Tedavisi Nasıldır?29 izlenme
Nihat Özdemir ’12 bin kişi bekliyoruz’ dedi sosyal medyada tepki yağdı! "Boşuna mı evdeyiz?"35 izlenme
Adnan Oktar da Gülen hayranı çıktı ! 'Çok muhterem bir insan, KAHTANİ (mehdinin yardımcısı) olabilir'
AKP’li Gaziantep Belediyesi’nden AKP aday adayına lüks araç ihalesi
10 Kasım’da Ayasofya Camii’nde Atatürk’ün ruhuna mevlid okutulması talebi reddedildi!
Pompa hazineye çalıştı