Son günlerde soğan fiyatlarında meydana gelen artış sonrasında, Bakan Albayrak, bu konuda çalışma yapılmasına yönelik talimatlar verdi. Bakan Albayrak’ın, soğan fiyatlarında başlatılan spekülatif artışları ve oluşabilecek manipülasyonları önleyici direktifleri doğrultusunda, Ankara’nın merkez ve Polatlı ilçesinde Vergi Dairesi Başkanlığınca denetimler başlatılmıştı.
Toptan kuru soğan ticaretine yönelik denetimler hafta boyunca devam etmişti. Ayrıca, toptancı halinde ve hal dışında yapılan satış işlemleri de denetim kapsamına alınmıştı.
Hazine ve Maliye Bakanlığının yanı sıra ilgili diğer bakanlıkların da katkısıyla sürdürülen denetim ve çalışmaların sonuçları, Ankara genelindeki 10 zincir markette bugün itibarıyla fiyatlara yansıdı.
Başkentteki 10 zincir marketin, soğandaki spekülasyonu ortadan kaldırmaya ve enflasyonla mücadeleye destek kapsamında yaptığı indirim sonrasında, fiyatlar önemli oranda düştü. Böylece, soğanın kilogramı yaklaşık 1,5 lira ucuzlayarak, ortalama 3,5 lira seviyesine indi.

AA
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/beratalbayraksoganiyolagetirdi2757023/?fbclid=IwAR2gDHY1mTfeqZvzK8OB9vSEhOEXpVoQhYtjVaItd7X5PYaR5V3IfyODM
AKP'li belediye Malazgirt için kesenin ağzını açtı! Çadır kurmak için 320 bin TL!79 izlenme
'Şeker pancarı ithal eder hale geleceğiz!'94 izlenme
Erdoğan için Marmaris'te yapılan 'Yazlık Saray'ın fotoğrafları ortaya çıktı! İşte son hali...130 izlenme
Bekir Bozdağ'a soruşturma açıldı2010 izlenme
Seçimden sonra zam yağmuru devam ediyor! Hükümetten bir büyük zam daha geldi!120 izlenme
Afrika Birliği, darbeden 1 gün sonra Gabon'un üyeliğini askıya aldı24 izlenme
Enerji krizine çözüm bulamayan Moldova, Türkiye'den yardım istedi: Güney koridorunu kullanalım24 izlenme
Müdür yardımcısından eylem yapan öğrenciye küstah sözler! "Bu okul sana acıdığı için sen hâlâ bu okuldasın, sokakta kalma diye biliyorsun değil mi?"25 izlenme
Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı
Şevval Sam, kadın cinayetleriyle ilgili konuşmaması üzerine gelen eleştirilere cevap verdi: "Magazin ortamında konuşmak uygun olmazdı"
İstanbul Üniversitesi'nden İsrail'e boykot kararı
Pfizer ve BioNTech’in corona aşısı yüzde 95.8 koruyor!