Desteksiz bırakılan halk ekonomik krizle boğuşurken kamunun kaynakları beşli çete olarak bilinen şirketlere akıyor. Birçok kamu kurumu adeta beşli çete için seferber edilmiş durumda.
DSİ, Limak’a 92 milyon TL’lik ihale verdi. TCDD, 5’li çetenin işlettiği Ankara YHT Garı’nda kiracı oldu. İGA’nın İstanbul Havalimanı için ödemesi gereken 1,1 milyar avro 20 yıl ertelendi.
TEK BİR İHALE BİLE KAÇMADI
MÜLKÜNDE KİRACI OLDU
TCDD, Kamu Özel İşbirliği modeli ile CengizKolinLimak ortaklığına yaptırılan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’na kiracı oldu. TCDD yönetimi tarihi gar binasını Sağlık Bakanı Koca’nın üniversitesine verirken YHT garında kiralanan ofis başına aylık 50 bin TL kira ödeyecek. Kiralama şirketlere para aktarma operasyonu olarak değerlendirildi.
BORÇ 22 YIL ERTELENDİ
İcra daireleri dolup taşarken, yurttaş kredi borcuyla cebelleşirken, devlet bir dolara muhtaçken 5’li çeteye kıyak üstüne kıyak geliyor. İstanbul Havalimanı’nın ihalesini alan ve işleten İGA şirketinin 2019, 2020 ve 2021 yıllarında kamuya ödemesi gereken 1 milyar 195 bin avro kira bedeli 2042 ve 2043 yıllarına ertelendi.
(BirGün)
PTT binaları ihale yapılmadan AKP’ye tahsis edildi!106 izlenme
Bir dönem Suriye’de forma giyen basketbolcu Kemal Canbolat: "Ben oralara gidebiliyorsam Suriyeliler de geri dönebilirler"34 izlenme
İzmir Bayraklı’da konteyner kentten çıkarılan depremzede isyan etti! 'Maaşım 6 bin lira, kira 10 bin lira nasıl yaşayayım?'37 izlenme
2023 seçimleri için korkunç oy pusulası iddiası! AKP bunu da yapar mı?55 izlenme
AKP'li belediye başkanının Turkcell'in başında olduğu ortaya çıktı!78 izlenme
Din ataşesi gezileri kamuya ödetti27 izlenme
Boykot çağrısı yapanlara operasyon: Oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu da gözaltında29 izlenme
Cumhuriyet düşmanı Akmanşen çocukları zehirledi11 izlenme
Meyve sebze pazarına alışverişe çıkan Artvinli yurttaşlar: "Emekli maaşıyla ne alacaksın? Millet kan ağlıyor, baştakiler utansın"
Süleyman Soylu söz vermişti: O müteahhit tahliye edildi!
Rekor seviyeyi gördü!
Vergi artışları yine dar gelirliyi vurdu: Marketlerde etiketler değişmeye başladı