Türkiye’de birbiri arkasına gelen erişim engelli kararları devam ediyor. Bu kez de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın adının geçtiği haberlerin linklerine ‘içerikten çıkarma’ kararı verildi.
Birgün gazetesinde yer alan habere göre , İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 18 Ağustos tarihli kararı uyarınca, 20'ye yakın içerik, erişime engellendi. Haberlerin, çeşitli ihaleler ve arazi işleriyle ilgili olması dikkat çekti.
İçerikten çıkarılmasına karar verilen haberler arasında, BirGün’ün internet sitesinde yayınlanan “AKP Beyoğlu adayı Yıldız ile Bilal Erdoğan arasında dikkat çeken sohbet” ve “Fetihtepe zorbalığı akıllara getirdi: Beyoğlu Belediye Başkanı’nın Bilal Erdoğan’la ‘yer kapatma’ sohbeti” başlıklı haberler de yer aldı.
Söz konusu videoda, Haydar Ali Yıldız’ın Bilal Erdoğan’a kentsel dönüşümden bahsederek ‘bazı temennilerde’ bulunduğu duyuluyordu.
Bu görüntüler, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe Mahallesi’nde Haziran ayında kentsel dönüşüm adı altında yapılan zorbalık ve gerçekleşen tahliyeler sonrası yeniden gündeme gelmiş, yeniden yankı uyandırmıştı.
Erk Acarer'den flaş ‘Sedat Peker’ iddiası! 'Sedat Peker'in yapacağı paylaşım, Erdoğan'la ilgili ve iktidarının ilk yıllarından başlayan çok sert bir mesele olur'55 izlenme
Motosikletler de vergi verecek19 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan net mesaj: İhaleye giren ağır bedel öder42 izlenme
İstanbul'da yapılan kontrolde bin 482 yabancı uyrukludan 354'ü kaçak çıktı52 izlenme
Son Dakika: bugün 2 oturumda yapılacak Lise Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 1 milyon 236 bin öğrenci ter dökecek37 izlenme
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan: "AKP'de yapılan analizlerde, AKP'den CHP'ye oy geçişinin olduğu saptanmış"38 izlenme
Milli Piyango çekilişinde bir skandal görüntü daha ortaya çıktı !304 izlenme
Diyanet’ten 5 yıldızlı otelde 3 günlük toplantı!56 izlenme
İTO Başkanı’ndan asgari ücret çağrısı: "Maliyeti beraber üstlenelim"
Diplomasız askerler terfi mi aldı?
Adalet Bakanı Tunç'un kardeşinin ByLock kaydı olduğunu hatırlatan avukat gözaltına alındı
Doktorlar mücadelede kararlı: "Bakanlık geri adım attı, sorun çözülmedi, direneceğiz!"