Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan yeni vaka ve ölüm sayıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Türkiye’deki hekimlerin tedavi konusunda başarılı olduklarını söyleyen Prof. Dr. Özkan, yaşlı nüfusun koruma ve kontrol önlemlerine daha çok uyduklarını belirtti. Prof. Dr. Özkan, yoğun bakım hasta sayılarında artış yaşanmasına rağmen, genele göre bir düşüşün olduğunu ve ölümlerin de bu nedenle azaldığını düşündüğünü söyleyerek, “Bu kontrol ve koruma yöntemleriyle ilişkilidir. Gençler çok riskli. Gençler hastalığı hafif geçirdiklerini düşünüyorlar ancak, bağışıklık sistemlerini ve hastalığı nasıl geçireceklerini bilmiyorlar. Bunun kimse için garantisi yok.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan
Eğer semptom göstermeden hastalığı geçiyorsak, başkalarını bulaştırma ihtimali o kadar yüksektir. Bu yüzdem gençlerin daha özen göstermesi, çocuklara ve yetişkinlere örnek olması gerekiyor” dedi.
‘BAĞIŞIKLIK OLARAK BİNDE 8 RAKAMI DÜŞÜK’
Prof. Dr. Özkan, 153 bin kişiye uygulanacağı açıklanan Covid19 tarama testlerinde şu ana kadar 118 bin kişiye ulaşıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Tamamı yakında biter. Bu ulaşılan rakam yüksek bir rakamdır. Kabaca sonuçların çok değişmeyeceğini düşünüyorum. Türkiye’deki nüfusta antikor gelişmesi yani hastalığı geçirmiş ve bağışıklık kazanma durumu binde 8’dir. Bin kişiden 8 kişi. Biz demek ki 11 Mart’tan beri önlemlerimizi iyi almışız. Bireyleri ve toplumu korumuşuz, hastalığı geçirmemişler. Artık bireylerin yapması gereken yöntemle sosyal hayatımıza başladık. O yüzden hastalıkla karşılaşacağız. Yani binde 8 kişi hastalığı geçirmiş, gerisi duyarlı, yani hastalanabilir. Onun için dikkatli olmak lazım.
Türkiye’de bin kişiden 8’i corona virüsünü geçirmiş ve bağışıklık bırakmış. O yüzden önlemlerimize devam etmemiz gerekiyor. Bağışıklık olarak binde 8 rakamı düşük. ‘Bu hastalık bitti, artık toplumda görülmez, insanlar bağışık’ dediğimiz durumda rakamlar yüzde 60 civarındadır. Biz binde 8’deyiz. Kontrol önlemlerine devam etmemiz gerekiyor. Eğer önlemleri alarak sosyal yaşamı yaşarsak, hastalığı hafif geçirmelerle biraz daha bağışıklığımız artabilir ya da aşı çıkana kadar biz bu süreyi kendimizi ve çevremizi koruyarak geçirebiliriz.” DHA
Aykut Erdoğdu, canlı yayında AKP'li Ayhan Oğan'a öyle bir sinirlendi ki, sehpayı yumrukladı !2636 izlenme
AKP'ye yakın 'gazeteci'den bomba 'bildiri' itirafı! İfadeye çağrıldı!105 izlenme
Zeytin Dalı harekâtı 9. gününde... Burseya Dağı'na Türk bayrağı çekildi105 izlenme
FETÖ'nün 'Damat' yapılanması ortaya çıktı! Parayı yıllarca böyle saklamışlar24 izlenme
Erdoğan'ın "cibiliyetsiz" ve "ev zencileri" sözleri yargıda21 izlenme
Sabah'tan İslamcıları ayağa kaldıracak hareket! Kudüs'ü İsrail'e teslim ettiler!115 izlenme
1 milyon adet FETÖ hatıra parası hala tedavülde!421 izlenme
Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: Neredeyse Ankara babadan miras kalmış!28 izlenme
İsrail Savunma Bakanı: 'Gazze şehir merkezine girdik'
AKP'nin yaptığı yolları çok kıskanan Fransızlar 'elektrik üreten' yol yaptı !
Gazeteci Murat Ağırel'den AKP'li Bursa Belediyesi'ne soru! "Rize Belediyesi için neden para harcadınız?"
Erkan Baş "Boş koltuk bile memleket için bunlardan daha faydalı, 23 milyon aile, bir aileden hesap soracak!"