TBMM Başkanı Binali Yıldırım, anayasadaki açık hükme rağmen, görevinden istifa etmeden AKP’nin adayı olarak gösterildi.
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Meclis içinde veya dışında parti faaliyetlerine dahil olamayacağına dair anayasadaki açık hükme rağmen bugün resmen AKP’nin İstanbul adayı olarak gösterildi.
Erdoğan, Binali Yıldırım’ın aday olması halinde önce görevinden istifa etmesi gerektiği yönündeki tepkilere karşı “Milletvekili belediye başkanı seçilinceye kadar devam eder. Seçildiği zaman istifası gerekir. Öncesinde istifa gerekmiyor” ifadelerini kullanmıştı.
Oysa Anayasa’nın 94. maddesinin son hükmü Yıldırım’ın istifa etmeden aday olmasını açıkça engelliyor:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başkanvekilleri, üyesi bulundukları siyasî partinin veya parti grubunun Meclis içinde veya dışındaki faaliyetlerine; görevlerinin gereği olan haller dışında, Meclis tartışmalarına katılamazlar; Başkan ve oturumu yöneten Başkanvekili oy kullanamazlar.”
https://gazetemanifesto.com/2018/binaliyildiriminadayligiakpanayasayigosteregosterecignedi229626/
Meclis’teki ‘Atatürk’süz kadınsız tiyatro’da yeni iddialar!161 izlenme
CNN Türk spikeri Coronavirüslü hastanın İstanbul'da olduğunu ağzından kaçırdı !267 izlenme
Cem Küçük'ün okul saldırılarına yorumu ağızları açık bıraktı: "Bu tarz olaylar Avrupa ve Amerika'ya göre sayıca çok düşük bizde. Bu konuda çok iyiyiz"19 izlenme
İşte yüzde 127’lik zammın sadece 8 günde faturaya etkisi!62 izlenme
Bakan Koca duyurdu: 73.787 yeni vaka tespit edildi, 70.169 kişi sağlığına kavuşurken, 276 kişi hayatını kaybetti!42 izlenme
Sandıkta kaybeden AKP, belediye işçilerini sendika üzerinden cezalandırıyor!69 izlenme
Belediye araçlarının kirası 14, kendi 4 milyon lira!109 izlenme
Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde Erdoğan'ın maaşı "adaletin bu mu dünya" dedirtti!419 izlenme