Kamuoyunda 11'inci Yargı Paketi olarak anılan "7571 sayılı Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 631 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından cezaevlerinde tahliyeler başladı.
Tahliyelerin başlamasıyla birlikte Ankara Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde hareketlilik yaşandı. Serbest bırakılacak yakınlarını karşılamak isteyen vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren cezaevi önünde toplandı. Hazırlıkları ve gerekli evrakları tamamlanan hükümlüler ise tahliye edildi.
Eşinin tahliyesini bekleyen Mesut Arsoy, "Çıkacakları için mutluyuz. Milletvekillerimize de çok teşekkür ederiz" dedi.
Babası ve kardeşinin tahliye edilmesini bekleyen Haydar Ali Deligöz ise “Mutlu ve neşeli bir biçimde bekleyiş içerisindeyiz. Çıktıkları zaman her şeyin daha iyi olacağını umut ediyoruz” diye konuştu.
Tahliye edilen hükümlüler ise ailelerine kavuştukları için mutlu olduklarını dile getirdi.
Tahliye olan hükümlüler, cezaevi kapısı önünde bekleyen yakınları tarafından davullarla, zurnalarla karşılandı. Hükümlü yakınları, 'büyük bir zafer kazanan kahramanları karşılar gibi' meşaleler yaktı.
Aydın’da, tahliye edilecek hükümlülerin yakınları, Aydın Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde bekledi. İşlemleri tamamlanan hükümlüler, tahliye edilmeye başlandı.
Tahliye edilen hükümlülerden Gökhan Uyal, özgürlüğüne kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Vallahi mutluyuz. Devletimize çok teşekkür ederim, var olsun.” dedi.
Hükümlü yakını Ramazan Eren Sarıçiçek, babasının serbest kalmasıyla büyük sevinç yaşadıklarını ifade ederek, “Babam bir ay kapalıda yattı, üç aydır içerideydi. Kararı çıkaran Cumhurbaşkanımıza en başta saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Rabbim kimseyi ayrılıkla sınamasın.” diye konuştu.
Hükümlü yakını Aliye Sarıçiçek, cezaevi sürecinin aileler için çok ağır olduğunu söyleyerek, “Devletimize bu imkânı tanıdığı için teşekkür ederiz. Burası gerçekten mezardan önceki son durak gibi. Allah kimseyi düşürmesin.” ifadelerini kullandı.
Tahliye edilen hükümlülerden Emrah Aktaş ise yeni bir hayata başladığını belirterek, “Bugünlere kavuştuk. Bundan sonrası normal hayatımıza devam edeceğiz. Kaderimizde bu da varmış, yaşadık ve bugün sonuçlandı. İçeride kalanların ailelerine sabır diliyorum. Toplumda potansiyel suçlu olarak görülmek bizi rahatsız ediyor. Burada çok iyi insanlar da var. İnşallah tekrarı olmaz.” dedi.
halktv.com.tr
Kayyum üstünü örtmüştü: AKP, cinsel saldırıya uğrayan kadının üyeliğini düşürdü
Erdoğan katıldığı 550 Bin TL'lik yemeğin faturası belediyeye kesildi!
Ankara kulislerini sarsan Sedat Peker iddiası! Çarpıcı rapor detayı
Gözaltına alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'tan ilk açıklama: "Ne olduğunu biz de bilmiyoruz"
Erol Mütercimler seçim için tarih verdi: "Erkene alınmış bir seçim bizi bekliyor"
Sebze ve meyveye Ramazan zammı!
Gizli tanık sonrası gözaltına alınmıştı! Ankara Emniyeti’ne yeni atama
Sağlık Bakanlığı Türkiye’nin ilk corona hastasını anlattı
‘Donuyorum beni kurtarın’ diye çırpınan vatandaş, hayatını kaybetti
Ünlü ekonomistin Diyanet yorumu olay oldu: “O parayı şeytana versen, salavat getirir tövbe eder ya”
Hayırcılara ‘PKK destekçisi’ diyen savcıya sadece 2 günlük para cezası!
Sandık kurullarında 23 Haziran skandalı! CHP ortaya çıkardı!
Seçim öncesi adres paniği! CHP’den seçmen kaydı açıklaması: Kontrolümüz altında
Üç konfederasyondan iktidara ortak bildiri! Asgari ücret ve emekli aylıklarına zam çağrısı