Önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Ali Gür döneminde yüzde 90'lık tamamlanma seviyesine getirilen 250 yataklı Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nin kalan bölümü, şu anki Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın döneminde tamamlandı.

25 Aralık 2021'de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreniyle hizmete girdi. Açılış töreninde AKP Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, hastaneyle ilgili Erdoğan’ı bilgilendirdi.

YETKİLİLER NASIL TESLİM ALDI?
Ancak aradan 1 ay bile geçmeden Çocuk Hastanesi’ni Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne bağlayan geçiş bölümünün tavanında çökme meydana geldi. Çökmeyi gören vatandaşlar “Daha hastane hizmete gireli kaç gün oldu da dökülmeye başladı. Bu binayı üniversite yetkilileri nasıl teslim almışlar” diye tepki gösterdi.

REKTÖR BUNU NASIL AÇIKLAYACAK?
Hastanedeki tavan çökmesine bir tepki de Şahinbey Belediyesi CHP Grup Başkanı Hasan Şencan'dan geldi. Sosyal medya hesabından hastanenin çöken bölümünün fotoğraflarını paylaşan Şencan, “Geçtiğimiz günlerde partili cumhurbaşkanının açılışını yaptığı Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nin içler acısı durumu. Sayın Rektör Arif Özaydın bu durumu nasıl açıklayacak? Gaziantep Üniversitesi Hastanesi tel tel dökülüyor. Yazık bu memlekete” dedi.
SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM YAPILMALI
Şencan, yaptığı açıklamada ise, ”Bu binayı yapan müteahhitten, teslim alan görevliler ve Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın dâhil sorumluluğu olan herkes hesap vermelidir. Ya çökme olayı hasta çocuk oradan geçerken meydana gelseydi? Bu hastanenin yapımına harcanan her kuruşta tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılmalıdır” dedi.
Sözcü
Tecavüz skandalıyla anılan Ensar Vakfı'na anasınıfı tahsis edilmiş!157 izlenme
Dağıstan'a inen İsrail uçağını basıp Yahudi arayan kişilerden 60'ı tutuklandı22 izlenme
Manavgat orman yangını davasında karar çıktı.27 izlenme
Beklenen buluşma gerçekleşti! Trump, Türkiye ile yapılan pazarlığı açıkladı!163 izlenme
Erdoğan - Joe Biden görüşmesi sonrası dolar fırladı!43 izlenme
'Teksir kâğıdı nedir bilir misiniz?' diyen Erdoğan'a Yayıncılar Birliği'nden yanıt: "Türkiye'nin kâğıt fabrikaları hurda fiyatına satıldı"41 izlenme
Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha32 izlenme
Eğitim-İş'ten ağır iddia! 'Depremzedeler gösteriş için bekletildi. MEB Antep'ten çadır satın aldı. Bursa'ya getirilerek MEB logosu yapıştırılarak yeniden deprem bölgesine gönderildi'36 izlenme
Gaziantep’te depremde yıkılan evine hasarsız raporu verilen depremzede, "Bu devlete bu zamana kadar niye vergi verdik? Deprem vergileri nerede?"
Devletin müdürü Cumhuriyet'e karşı ayaklanan Seyit Rıza'yı andı!
AKP'li başkan düğünde 5 lira takınca karakolluk oldu
CHP’den çarpıcı ekonomi raporu! 8.4 milyon kişi işsizlikle boğuşuyor!