Bu yıl gıda fiyatları 2 kat hatta 3 kat zamlandı. İftar sofralarını kurmak yoksul aileler için büyük zorluklar barındırsa da zengin aileler iftarlarını ister lüks restoranlarda isterlerse evlerinde rahatlıkla yapabilecekler. Sözcü'de yer alan habere göre, lüks restoranlarda iftar sofralarının kişi başına maliyeti bin 250 liraya kadar çıkıyor. Lüks restoranda iftarını açan 4 kişilik bir aile 5 bin lira fatura ödeyecek. Bu paraya, aylığı 5 bin lira bile olmayan asgari ücretli bir ay çalışıyor.
FİYATLAR KATLANSA DA…
Zenginin evinde kuracağı iftar sofrasını süsleyen pastırmanın kilosu kimi yerde 400 lirayı aşıyor. Sucuğun kilosu iki kat artışla 170 lirayı geçti. Tereyağı ve balın fiyatları katlandı. Bonfile bir önceki yıla göre yine yaklaşık 2 kat artışla 200 liranın üstüne çıktı. Antep fıstığı, ceviz içi, kuru kayısı lokum fiyatları 2 hatta 3 kata varan seviyelerde arttı. Ancak, artan fiyatlara rağmen bu yıl da zengin sofralarından kuş sütü eksik olmayacak.