CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayında "Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart" açıklaması hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu.
Tekin, “Naci Ağbal'ın görevden alınmasından saatler önce kimler yüklü miktarda Dolar topladı ise, Erdoğan'ın TRT'de faizlerin düşürülmesine yönelik sözleri öncesinde de aynı kişilerin yüklü miktarda Dolar topladığını düşünüyorum” dedi.
Uzmanların, TRT’de ki programın ülkeye maliyetin 90 milyar TL olduğunu söyleyen Tekin, “Paramızın değer kaybı yılbaşından bu yana yüzde 16’i aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında piyasalar kapalı olmasına rağmen Dolar TL karşısında en yüksek 8.77 liraya, Euro ise 10.71 liraya ulaştı. Böylece 'TL' değer kaybında yeni bir rekoruna ulaşmış oldu" ifadelerine yer verdi.
"Biz bu filmi Naci Ağbal’ın istifası öncesinde de izlemiştik" diyen Tekin, “Artık bu durum şüphe etmenin ötesine geçmiş, doların yükselmesinden birileri kâr ediyor birileri de bu işe öncülük ediyor tezini güçlendiriyor! Aksi söylenebilir mi?" yorumunu yaptı.Tekin, “Kimlerin bu kritik açıklamalar öncesinde döviz topladığının tespiti yapılmadığı sürece bu ülkenin gariban vatandaşı daha çok bedel ödemeye devam edecek” dedi.
Yükselen kur ile mücadele etmek için Merkez Bankası'nın faizleri düşürmek yerine tam tersine artırmak zorunda kaldığını ifade eden Tekin, “Vicdan sahibi herkes bunun hesabını sormakla hükümlüdür! Dolar bir gecede yine fırlıyor. Eğer iddialar gerçek ise Salı günü döviz alanlar kimlerdir bunun da açığa çıkarılması gerekiyor” dedi.
TL’nin yabancı para birimleri karşısında 1 kuruş değer yitirmesinin dahi Türkiye’nin brüt dış borcunun TL karşılığını 4 milyar lira birden artırdığını ifade eden Tekin, “Kurun yükseleceği ve Türkiye ekonomisini zora sokacağını bile bile Merkez Bankasına müdahale edileceği mesajı verilmesinin artık tesadüf olmadığı düşünüyorum. Geleneksel olmayan görüşlerin para politikasına müdahale ettiği ve TCMB bağımsız davranamadığı müddetçe kurdaki ve enflasyonda ki artış sorunu çözülemeyecek.” yorumunu yaptı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/erdogantrtdekonusmadanoncekimlerdolaraldih79937.html
Tunceli'den acı haber: İki askerimiz şehit oldu51 izlenme
"Ben ekonomistim Kılıçdaroğlu vergi memuru" demişti, 1 yılda etiketleri bu hale getirdi!24 izlenme
Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi18 izlenme
Sayıştay'dan SGK raporu: Vatandaş soyuluyor!1970 izlenme
Türk bilim insanları 4 ölümcül virüs buldu102 izlenme
7 üniversiteye rektör atandı20 izlenme
Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızının karıştığı kazada yeni görüntüler ortaya çıktı44 izlenme
Atatürk için camilerde mevlit okutulacak!39 izlenme