Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’te ‘Dinin Yaşanmasına Yönelik Sosyal Model Tasarım Yarışması’nda ‘Beni İyileştiren Nesil’ adlı projesiyle Türkiye üçüncüsü oldu. Derece yapan öğrenciler Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli’yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kaymakam ile kız öğrenciler fotoğraf çektirdi.
KIZLAR SANSÜRLENDİ
Bu fotoğraflar Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı. Bu paylaşımda Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir skandala imza atttı. Tepki çeken fotoğrafta biri hariç tümü tesettürlü ve başörtülü olan kız öğrenciler ve öğretmenlerinin yüzlerinin kapatıldığı görüldü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paylaştığı fotoğrafta sadece erkek Kaymakam Mustafa Demirelli ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Erin’in yüzü görüldü. Benzer pek çok ziyarette, öğrenciler ile ilgili böyle bir uygulamanın yapılmamasına rağmen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencilerin yüzünü saklama çabası sert şekilde eleştirildi.


CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, çocukların laik eğitim sisteminden uzaklaştırıldığının altını çizdi. Kanko “Lise öğrencisi kız çocuklarının yüzünü kapatan zihniyet, bu ülkede nasıl milli eğitim müdürü olabiliyor. Okulları, cemaat ve tarikatların yuvası haline getirmeye çalışan, çocuklarımızı laik eğitim sisteminden uzaklaştırarak karanlık siyasi emellerine alet etmeye çalışan bu anlayış ve çarpık sistem, cumhuriyetin de düşmanıdır. Pırıl pırıl kızlarımızın yüzünü kapatacağınıza kendi karanlık yüzünüzü kapatın. Cumhuriyet ve laik eğitim sistemine karşı olan bir milli eğitim müdürünün o kurumda olmasından hicap duyuyorum” dedi.
Sözcü
1 Mayıs yine vahim görüntülere sahne oldu: Mecidiyeköy'den Taksim'e çıkmak isteyen gençler yerlerde sürüklendi, yüzlerine basılarak gözaltına alındı8 izlenme
Haramın ve kul hakkının kılıfı huzur hakkı oldu! THY'de huzur hakkı alanların sayısını açıkladı34 izlenme
Hiç bilinmeyen gerçek: Atatürk Hatay için Sabiha Gökçen'i tutuklattı60 izlenme
İstanbullunun mecburi alışveriş rotası: İndirim marketleri10 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz davasının savcısı konuştu: "ABD ve Türkiye’nin başvurusu masada"47 izlenme
Selim ve Hasan İmamoğlu ifade vermişti, Dilek İmamoğlu'ndan tepki: "Aileleri de hedef alıyorlar!"20 izlenme
68 yıldır faaliyet gösteren tekstil devi kapandı! 152 çalışan işsiz kaldı19 izlenme
Son 1 ayda 5 defa test yaptıran AKP’li belediye başkanı koronavirüse yakalandı!90 izlenme
23 yıldır dinmeyen acı 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi... '8 aylık kızım sırtıma tekme ata ata son nefesini verdi'
Sedat Peker'in kiminle akraba olduğunu öğrenenler şoke oldu: AKP ile Peker arasında arabuluculuk yapıyor...
15 yıl sürekli AKP'ye oy vermiş bir vatandaş, ibretle anlatıyor !
ORC Araştırma Şirketi Genel Müdürü Pösteki'den AKP'ye flaş tepki! "Önceden tebrik ederlerdi, şimdi karalamaya başladılar"