AKP, yerel seçimler için takvimini belirledi. 7 Kasım’da yapılacak MKYK toplantısında MYK’ya yetki verilecek ve seçim takvimi işlemeye başlayacak. Kasım ayının son haftası adayların tanıtımı başlayacak. Adaylar için teşkilatlardan 2 isim önerisi istenecek.
MKYK toplantısında, mevcut belediye başkanlarının istifa ettirilip ettirilmeyeceği, partinin seçime katılacağı iller ve ittifak kapsamında nasıl hareket edileceği, adayların tespiti, adaylık başvuru tarihleri ve adaylık ücretlerinin ne kadar olacağı belirlenecek. AK Parti’de ilk aşamada, büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL, il belediye başkan aday adaylarından 15 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından ise 10 bin TL müracaat ücreti alınması planlanıyor. Bu rakamların genç aday adaylarına yarı oranında, engelli aday adaylarına ise dörtte bir oranında uygulanacağı belirtiliyor.
Belediye başkan adayları kasım ayının sonunda ilan edilmeye başlanacak. Ocak sonuna kadar devam edecek. Seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısının ise 31 Ocak’ta yapılması planlanıyor. Kasım ayının ortasında ise teşkilata temayül yoklaması yapmayı hedefliyor.
YSK tarafından planlanan seçim takvimine göre ise, 1 Aralık’ta aday olacakların istifalarının son günü, 1 Ocak’ta seçim takvimi başlangıcı, 2 Ocak’ta seçime katılabilecek siyasi partilerin YSK tarafından ilanı, 417 Ocak’ta muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkartılması, 31 Ocak’ta seçim kütüklerinin kesinleştirilmesi, 19 Şubat’ta aday listelerinin seçim kurullarına verilmesinin son günü ve 3 Mart’ta kesin aday listelerinin ilanı söz konusu olacak.
AKP’NİN ANKARA VE İSTANBUL İÇİN ADAY ARAYIŞI DEVAM EDİYOR
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullandığı ‘kazanacak aday’ ifadesini bu kez AKP tarafından Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri için kullanılmaya başlandı. Şu ana kadar gündeme gelen isimleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu karşısında kazanacak durumda olmadığı anketlere yansıdı.
AKP’nin mevcut başkanların kazanmasını engellemek için İYİ Parti’nin bu illerden aday çıkarması ve İYİ Parti seçmeninin büyük bir kısmının oyunu almasına umut bağlamış durumda.
halktv.com.tr
Mansur Yavaş için soruşturma izni talep edildi7 izlenme
35 kişiye mezar olmuştu: Tutuksuz müteahhit suçu zemine attı15 izlenme
Kirayı 3 katına çıkarmak istedi, böyle bir zammı karşılayamayacağını söyleyen kiracısını baba oğul silahla tehdit edip öldüresiye darp ettiler40 izlenme
Yıldız: Bu operasyonla FETÖ’ye ve PKK’ya bir selam daha çakılmıştır73 izlenme
Geçinemeyen yurttaş kredi kartı batağında: 46 milyar 855,3 milyon lira takipte14 izlenme
Destici'nin paylaşımı büyük tepki aldı!30 izlenme
Öz kızına tecavüz etti, aile sessiz kaldı! Her satırı iğrenç!176 izlenme
'Erdoğan kendini aklamak istiyor'857 izlenme
Engelli kişiye yönelik darp görüntüleri ortaya çıktı: 22 kişi hakkında soruşturma!
Burası Batman'da bir 'İcazet Merasimi !' Nerede olduğunun farkında mısın Türkiye..!!!
AKP'li vekil deprem mağduru vatandaşı geçiştirdi, CHP'li Gürsel Erol çok sert tepki gösterdi 'Babanızın hayrına mı yapıyorsunuz!'
Üniversite Yemekhanesinde Canına Kıyan Öğrencinin Mektubu Ortaya Çıktı