İğneden ipliğe gelen zamlar, vatandaşı kış gelmeden kara kara düşündürmeye başladı. Sözcü'de yer alan habere göre, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yaklaşan kış günlerinin kara tablosunu paylaştı. TÜİK'in madde sepetinden yola çıkarak odun, kömür, doğalgaz ve giysi başta olmak üzere ‘Vatandaşın Kışlık Madde Sepeti' adıyla fiyatları kıyaslayan Tutdere, “Zam üstüne zam gelen doğalgaz, odun, kömür gibi kış aylarının temel gider kalemlerinde bir yılda yüzde 400'ü aşkın artış yaşandı” dedi.

Abdurrahman Tutdere
ZAM OLUP YAĞDI
AKP iktidarının enerji alanındaki politikalarını gaza benzeten Tutdere, “Uçucu bir madde olan gazı andıran AKP'nin enerji politikası vatandaşlarımızı bu sene de çok üşütecek. AKP'nin hemen her ‘Gaz bulduk' açıklaması zam olup vatandaşın faturasına yansıdı. AKP'nin beceriksizliğinin faturası yine gariban vatandaşımıza kesildi” ifadelerini kullandı. Zamlanan doğalgaz ve elektrik ücretlerinin ardından sobaya yönelimin arttığı günümüzde soba kurmak da lüks haline geldi diyen Tutdere, “Son bir yılda doğalgaz ücretlerinde yaşanan yüzde 111'lik artış sonrası vatandaşlarımız sobaya mecburi dönüş yaptı.
SOBA LÜKS OLDU
Soba borusu takımı da eklenince soba kurmanın maliyeti 3 bin lirayı aşıyor” dedi.
Yakacak fiyatlarının da fahiş biçimde arttığını vurgulayan Tutdere, “Sobayla ısınmaya çalışan bir ailenin bu kış için yakacak masrafı şimdilik ortalama 22 bin 500 lira ile 31 bin 900 lirayı bulacak. Vatandaş nasıl ısınacak?” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “TÜİK madde sepetinde Eylül 2021'de 893,87 TL olan odunun tonu bugün 2 bin 500 TL, 137 TL olan 12 kilogramlık mutfak tüpü bugün 335 TL, 119 TL olan çocuk botu bugün ortalama 375 TL'ye yükseldi. Dört çocuklu bir ailenin sadece birer adet mont, bot, kazak, kışlık pantolon, kaban, çoraptan oluşacak kışlık giysi alışverişi 10 bin liraya dayandı” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Sandıkta hile yapılması mümkün değil!456 izlenme
Memleket Partisi milletvekili adaylarından istifa!43 izlenme
Muharrem İnce'den destekçilerine Kılıçdaroğlu uyarısı1054 izlenme
Casusluk soruşturması açılan İmamoğlu'ndan ilk açıklama: "Böyle bir iftira, yalan ve komplo şeytanın bile aklına gelmez!"20 izlenme
Tarihi binaya Cumhuriyet düşmanının adı verildi!78 izlenme
Konya'nın Bozkır ilçesindeki İmam Hatip Mezunları yurdunda öğrenciyi darbeden görevli tutuklandı!18 izlenme
Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor! AKP'li Savcı Sayan ve yakınları Ağrı sokaklarında Kalaşnikofla gezdi!59 izlenme
Kılıçdaroğlu’na küfür, ahlaksızın ilk vukuatı değilmiş!166 izlenme
Gözün aydın Türkiye ! Suriyelileri vatandaş yapıyorlar !
ORC Araştırma'dan Erdoğan'a bir kötü haber daha!
2 AKP’li yöneticiden biri çocuk istismarından, diğeri trans bireyin ölümüne neden olmaktan tutuklandı!
Sakarya Üniversitesi'nde skandal! Mikrofonu açık unutan akademisyen nasıl torpil yaptığını anlattı!