Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ‘överek’ yeniden yapılandırıldığı belirtilen Antep Büyükşehir Belediyesi’nde bir daire başkanının hizmetine sekreter, şoför, odacı ve iki çaycı olmak 5 kişi görevlendirilince, CHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, “Bu nasıl tasarruf tedbiri?” diye sordu.
Sayıştay raporlarına yansıdığı üzere AKP’li Antep Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye ait Antep Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (GASKİ) toplam borcu 2.4 milyar TL. Giderek katlanarak bu borçla birlikte yine belediyeye ait Gazi Ağaç, GASKİ Enerji, Gazibel, Gazikonut ve GaziUlaş şirketleri de geçen yıl 24 milyon TL zarar etti. Yine 2015 yılından bu yana 410 milyon TL faiz ödendi.
Seçimlerde yeniden başkan seçilen Fatma Şahin’in başında olduğu belediye, ‘tasarruf’ yaparak, bu kötü tablo içerisinden çıkmak iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni yerelde uygulayacaklarını açıkladı. Bununla beraber, 28 daire başkanlığı 18’e indirildi, daire başkanlıklarına bağlı 98 olan müdürlük sayısı da 69’a düşürüldü.
Mezopotamya Ajansı’na konuşan Antep Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, söz konusu değişikliğin 5393 No’lu Belediye Yasası’na göre uygulanamayacağını belirtti.
BU NASIL TASARRUF?
CHP’li Kireç, şunları dile getirdi: “Biz bunu sorduğumuzda ‘kaynakları daha verimli kullanabilmek için yapıyoruz’ dediler. 28 tane daire başkanlığını 18’e, 98 şube müdürlüğünü 68’e düşürdüler. Tasarruf tedbiri amaçlı yaptıklarını söylüyorlar. Ancak geçen bir daire başkanını ziyaret ettim.
Bir sekreteri, şoförü, odacısı ve iki tane de çaycısı var. Bir daire başkanına 5 kişi hizmet ediyor. Sen bir yandan ‘tasarruf tedbirleri alıyoruz’ diyorsun, diğer taraftan bir bürokrata 5 kişi bakıyor. Bu nasıl tasarruf tedbiridir? Bu borcun azaltılması için daha ciddi tedbirler alınması gerekiyor. Yoksa bu borç bitmez, aksine katlanır.”
MHP'den ihraç edilen belediye başkanı Erdoğan'ın fotoğrafını yırttı!102 izlenme
Silahlanma çağrısı yapan çete lideri Peker’den yeni tehdit! ‘Sokağa çıkarız’618 izlenme
Salgın sonrası Stephen Hawking’in kehanet gibi uyarıları yeniden gündemde!171 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 18.100 yeni vaka tespit edildi, 25.664 kişi sağlığına kavuşurken, 167 kişi hayatını kaybetti!36 izlenme
10 Kasım'da böyle mesaj atan bu kişinin MEB'de ne işi var?376 izlenme
Müteahhitler seçim sonrası yabancıya konut satışında artış bekliyor28 izlenme
Muharrem İnce’den öğrencilere burs vaadi 'Karşılıkısz!'167 izlenme
Yeni Akit'ten çirkin 'Ferdi Zeyrek' başlığı! Skandal paylaşım tepki çekti35 izlenme