Home
25 Mart 2023 ( 11 izlenme )
Reklamlar

Burun Dolgusu Nedir? Burun dolgusu sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Estetik ameliyatlarda yeni trend doğal görünümdür. Burun şeklinden memnun olmayan kişiler estetik tedavi yöntemlerine yönelirler. Günümüzde ameliyatsız burun estetiği çeşitli avantajları nedeniyle tercih edilmektedir. Bıçaksız yapılan burun dolgusu işlemi kısa bir iyileşme süresi ile karakterizedir. Burun dolgusu nedir sorusunun cevabını haberimizi okuyarak bulabilirsiniz.
Burun dolgusu nedir
Tıp dilinde ameliyatsız rinoplasti olarak bilinen burun dolgusu, burundaki anormallikleri düzeltmek için kullanılır. Burun derisinin altına iğne ile özel dolgu maddeleri (hyaluronik asit) enjekte edilerek uygulanır. 

Bu operasyon ile burundaki asimetriler ve burun kemerindeki girintiler düzeltilebilir. Cerrahi bir uygulama değildir. Deri kesisi yapılmaz. Ağrısız ve acısız bir yöntemdir. Genel anestezi kullanılmaz, burun ameliyatı değildir. 

İşlemin sonuçlarını hemen görmek mümkündür. İyileşme süresi kısadır. Hasta operasyondan hemen sonra günlük hayatına devam edebilir. Burun dolgusu geçici bir yöntemdir. Bu cerrahi bir yöntem olmadığı için komplikasyon gelişme riski azdır, ancak olumsuz bir durum söz konusu olduğunda işlemin tam teşekküllü bir hastanede yapılması uygundur.
Burun dolgusu nasıl uygulanır?
Burun dolgusu yaptırmak isteyen hastalar detaylı bir tıbbi muayeneden geçerler. Koşullar uygunsa muayene sonucunda operasyona karar verilir. Burun dolgusu öncesi hasta ve doktor birlikte bir plan oluşturur. Hastanın burnun hangi bölgelerinden şikayet ettiği ve hangi bölgelere dolgu yapılması planlandığı belirlenir. Ardından işleme başlar. Burun dolgusu yapılmadan önce dolgu yapılacak bölgedeki cilde anestezik krem ​​sürülür. Etkilenen bölgede uyuşma sağlandıktan sonra antiseptik solüsyon uygulanarak temizlenir. 

Dolgu maddesi olarak genellikle hyaluronik asit kullanılır. Dolgu, düzeltilecek alanlarda cilt altına enjekte edilerek uygulanır. İşlem sonrasında hafif kızarıklık ve şişlik olabilir. Bu normal ve kısa süreli bir durumdur. Hasta günlük hayatına hemen dönebilir. Fotoğraflar burun dolgusu öncesi ve sonrası çekilir. Bu fotoğraflar burun dolgusu sonrası hastaya gösterilir. Bu sayede tedavinin başarısı hasta için daha iyi anlaşılabilir.
Burun dolgusu sonrası nelere dikkat edilmelidir?
İşlem sonrasında hastanın uyması gereken bazı önlemler vardır. Ameliyattan hemen sonra buruna dokunmak rahatsız edicidir. İyileşme sürecinde ağır hareketlerden kaçınılmalıdır. Buruna zarar verebilecek sporlardan kaçınılmalıdır. Belli bir süre sıcak duş almak doğru değil. Kahve, alkol ve kafein tüketilmemelidir. Direkt güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Buhar odaları ve saunalar gibi çok sıcak ve nemli ortamlarda bulunmamaya özen gösterilmelidir. Başarılı bir tedavi sonucu elde etmek için doktorun önerdiği randevulara gitmek ve bu randevuları ertelememek büyük önem taşımaktadır.

Burun dolgusu işlemi tekrar yapılabilir mi?
Burunda ciddi eğrilik ve çökme olan hastalarda burun dolgusu yeterli olmamaktadır. Bazı burun deformitelerinin düzeltilmesinde eksik kalır. Diğer bir dezavantaj ise burun dolgusunun kalıcı bir yöntem olmamasıdır. Etkisi geçince tekrar uygulanmalıdır. Doldurma herhangi bir sorun olmadan mümkündür. Özellikle cerrahi bir operasyon tercih etmeyen hastalarda gerekirse bu işlem tekrar ettirilir. Dolgu yanlış yere uygulanırsa doku hasarı veya körlük meydana gelebilir. Bu gibi kötü durumların yaşanmaması için işlemin anatomik bilgisi çok iyi olan deneyimli bir uzman tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li Eren Yıldırım'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi! Karikatür paylaşan inşaat işçisine 'Erdoğan'a hakaret' suçundan hapis cezası Bitlis'te kuduz teşhisi konulan 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti İşte CHP’nin son İstanbul anketi