Et ve Süt Kurumu (ESK), piyasa regülasyonu kapsamında yurt dışından canlı hayvan ve karkas et (Kesilmiş hayvanın deri, iç organları, baş ve türüne göre kuyruk çıkartıldıktan sonra elde edilen gövde) alımı gerçekleştirmişti. Yapılan analiz sonucu karkas gıda zehirlenmesine yol açabilen, salmonella testi pozitif çıktı.
HİJYEN STANDARTLARINA AYKIRI
ESK, tarafından skandala ilişkin yapılan açıklamada test sonucu pozitif çıkan etler için imha kararı alındığı, bu ürünlerin herhangi bir şekilde üretimde kullanılmasının veya satışının söz konusu olmadığı duyuruldu. Açıklamada ayrıca gıda güvenilirliği kapsamında, ithal edilen etlerin yurt içine girişlerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kontrol muayenesi için numune alındığı ve akredite laboratuvarda gerekli analizlerin yapıldığı belirtilirken, 9 Mayıs'ta yapılan mikrobiyolojik analizlerde bir parti üründe hijyen standartlarına aykırı sonuçlar elde edildiği bildirildi.
ETLER İMHA EDİLECEK
ESK tarafından yapılan açıklamada, laboratuvar sonucu salmonella pozitif olan etlere ilişkin olarak etlerin komisyon tarafından reddedilerek yüklenici kesimhane firmasına ihtarname çekildiğini, firma itirazları doğrultusunda etler dondurularak yediemin deposunda kontrollü şekilde muhafaza altına alındığı ifade edildi. Yapılan itirazların değerlendirildiği ve etlerin imhasına karar verildiği aktarılan açıklamada, imha sürecinin tamamlanması için yüklenici firma temsilcisinin beklendiği belirtildi. ESK, söz konusu ürünlerin herhangi bir şekilde üretimde kullanılması veya satışının söz konusu olmadığını vurgularken, kamu güvencesiyle yapılan et ve canlı hayvan ithalatının tüm süreçlerinde yüksek hijyen standartları uygulandığı ve halk sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirlerin alındığını kaydetti.
kocaeligazetesi.com.tr
DP’li İlay Aksoy: "Kaçak akını tesadüf değil, Milli güvenlik meselesidir"30 izlenme
Hemşirelik bölümüne profesör alımı için 'ilginç' şart!145 izlenme
"Süper Tayfun" Saola, Çin'in Hong Kong kentini vurarak büyük tahribata yol açtı.27 izlenme
Özgür Özel'e Akın Gürlek'e hakaret iddiasıyla soruşturma açıldı18 izlenme
Karantina ayında alkolden ve sigaradan alınan ÖTV uçtu!179 izlenme
Açılışı 8 kez ertelenen YHT hattının maliyeti dudak uçuklattı!39 izlenme
Asgari ücret artacak mı? Yeni Gelişmeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu!33 izlenme
Sinan Ateş ile ilgili Adalet Bakanından açıklama28 izlenme
Devlet 300 bin öğrenciyi icraya verdi!
Erkan Baş’tan ‘TBMM’de kavga’ açıklaması: Planlı bir linç girişimi vardı
15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda ne yaşandığı yeni ortaya çıktı: Gerçekler bir gün mutlaka ortaya çıkar
28 yaşındaki işsiz genç helallik istedi ‘Kuracak bir hayalim bile kalmadı’ dedi, namlu kalbinin üzerindeyken tetiği çekti!