AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü Kocaeli ziyareti öncesi CHP Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir ve yönetimi afiş çalışması yaparak Çenesuyu Köprüsü’ne “Milletin iktidarına çok az kaldı. Sabredin geliyor gelmekte olan bye bye Erdoğan” yazılı pankartı astı.
Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin haberine göre olayın ardından Demir, Yenikent Polis Karakolu tarafından ifadeye çağırıldı. Çenesuyu Köprüsü önündeki pankart ise kaldırıldı.
Karakolda ifade veren Demir ilk açıklamasında şu sözleri kaydetti:
“Hırsızlıklar karşısında, yolsuzluklar karşısında, kadına şiddet karşısında suspus olanlar siyasi bir propagandayı demokratik bir hak kullanımı karşısında çok aceleci davranarak bizi emniyete davet ettiler. Biz de iştirak ettik. Emniyetten hukuktan korkumuz yok. Anayasanın bize tanıdığı protesto hakkını kullandık. Bu hakkı kullanırken kimseye hakaret etmedik sadece bir propaganda yaptık. Siyasi partilerin bu tip hareketleri propagandaları kabahatler kanunu kapsamında değerlendirilemez. Herhangi bir suç unsuru teşkil etmez. Bize bu yapılan tavrın siyasi olduğu kanaatindeyiz, ne yazık ki siyasiler emniyet güçlerimizi de bu korkularına siyaseten çekincelerine alet etmişlerdir.”
Gerçek işsiz sayısı açıklanan rakamın iki katı!70 izlenme
Vali eşi koronavirüsten korunmak için çalıştığı hastaneye gitmiyor!326 izlenme
İşte Türkiye'nin gerçek gündemi! Aileler sokak sokak gezip yemek arıyor!61 izlenme
İlahiyat mezunu vatandaşın isyanı '70 yıldır dinciler bu ülkeyi yönetiyor, işte ülkenin hali! İlahiyat mezunuyum bundan sonra oyumu TKP’ye vereceğim!'77 izlenme
Barış Pınarı Harekâtı başladı81 izlenme
Adalar vapurunda yandaş A Haber'e İmamoğlu protestosu !274 izlenme
Ece Üner'den yürek yakan İzmir yangını yorumu: "Hani Cumhuriyet kimsesizlerin kimiydi? Vatanı korumak çocukları korumakla başlar diyorduk ama koruyamıyoruz"22 izlenme
Boğazlar satılıyor: Rüyada görsek inanmazdık!10993 izlenme
Zenginden alamadığı vergiyi halka yıktı
CHP'li Yavuzyılmaz açıkladı: "Bolu'daki faciaya böyle zemin hazırlandı"
Sayıştay'ın borçlanma ile ilgili uyardığı AKP'li belediye sözleşme bedelinin 3 katına stat yaptırdı!
AKP'li kadından akıllara zarar sözler 'Cumhurbaşkanımdan rica ediyorum İstanbul'a bir çivi çaktırmasın'