Üsküdar Belediye Meclisi'nin şubat ayı oturumlarında “vergi borcu mahsuplaşması” konulu iki teklif gündeme geldi.
Üsküdar Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından hazırlanan ilk teklifte, Bulgurlu Mahallesi'nde “yüksek öğretim alanı” fonksiyonundaki 2 bin 716 metrekarelik belediyeye ait parselin, tapu tescil tarihi itibariyle belediyenin oluşacak vergi borcuna karşılık Maliye Hazinesi'ne devri için encümene yetki verilmesi istendi.
İkinci teklifte de Çengelköy'de 6 bin 469 metrekarelik “meslek ve teknik öğretim alanı” imarına sahip arazinin belediyeye ait 803 metrekarelik kısmı için aynı talepte bulunuldu.
Teklifler karar alınmak üzere belediye meclisine havale edildi. İlgili komisyonlar teklifleri uygun buldu. Kararlar mecliste; CHPİYİ Parti'nin “ret”, AKPMHP grubunun “evet” oyları ile kabul edildi.


CAMİ ARAZİLERİNİ DEVREDİP, BORCUNU SİLDİRMİŞTİ
Üsküdar Belediyesi, 2013 yılında mülkiyetindeki 4 cami arazisini hazineye devrederek 7 milyon 370 bin TL’lik vergi borcunu sildirmişti. 2019 yılının Ocak ayında da 29.7 milyonluk vergi borcuna karşılık Çengelköy’deki Güzeltepe Birlik Camisi arazisini hazineye devredilmişti. 2019'un ekim ayında da 37 milyon 200 bin liralık SGK borcuna karşılık Çengelköy'de sahibi olduğu 3.5 dönümlük “kupon araziyi” SGK'ya vermişti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/camialanlarindansonrasiraegitimegeldi6246298/
İzmir'de hemşireden yoğun bakımdaki kanser hastasına cinsel istismar47 izlenme
Sayıştay yıllardır yapıldığını ortaya çıkardı: Merkez Bankası personellerinin aileleri için özel sigorta şirketine 69 milyon TL ödeme yapılmış!37 izlenme
Akit yazarı kendisini ziyaret eden Akar için de istedi: Sadece 'Reis'e değil, Akar ve Güler'e de 'gazi' unvanı verilmeli383 izlenme
İBB dosyasından bu da çıktı! Gizli tanığın ifadesi şikayetçi ifadesinin üçüncü hali14 izlenme
Vahşice öldürülen Ayşe Tokyaz'ın ikiz kardeşi Esra Tokyaz: "İlk önce görmezden gelindim, yok sayıldım. Verdiğim ifadeler değil, ben kendim sorgulandım beni suçladılar"21 izlenme
Sinan Ateş'in ailesinden açıklama: "Eğer sözler tutulmazsa yurdun her köşesinden bizi bekleyen dostlarımız konuşmaya başlayacaklar"57 izlenme
‘Nur topu gibi vergilere hazır mısınız?’28 izlenme
Ege Akersoy hakkında tahliye kararı verildi31 izlenme
Vatandaş isyan etti: "Bize anayasa değil ekonomi lazım!"
Erken okunan ezan şehri karıştırdı: Lütfen oruçlarınızı açmayın!
İmamoğlu: "Allah'ın izniyle yine bu zorluğun altından hep birlikte kalkacağız"
Türkiye'nin ayakkabı devi iflas etti: Özel banka fabrikasını icradan satıyor