İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Holding'e yönelik yürütülen soruşturmada, 9 şirkete daha kayyım atandığını bildirdi.
Ayrıca, soruşturmanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), MASAK, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Jandarma Komutanlığıyla işbirliği içerisinde genişletilerek devam edeceğini bildirdi.
Kayyım atanan dokuz şirketin isimleri ise şöyle:
"Türktab Marketing Sigara ve Tütüncülük AŞ, ZA Lojistik ve Araç Kiralama Hizmetleri Ticaret AŞ, Canpet Benzin İstasyon İşletmeciliği AŞ, Tares Tek. Ürünleri İç ve Dış Tic. Ltd Şti, Furkon Teknik Hırdavat Sanayi ve Dış Ticaret Ltd Şti, Temiz Petrol ve Gayrimenkul Ticaret AŞ, MCN Petrol AŞ, Yön Özel Eğitim Basım Yayın San. Tic. AŞ, Mer Yatırım ve Özel Eğitim Hiz. AŞ"
Soruşturma kapsamında iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.
Öte yandan Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma dosyasını yetkisizlik nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce 121 şirketine el konulan Can Holding'e ait yeni şirketlerin varlığını belirledi.
Başsavcılık, bu şirketlerin önemli miktarda varlığa sahip olduğunun ortayı çıkması üzerine, holdinge ait olup, kayyum atanmamış şirketler için de aynı uygulamayı talep etti.
Talep, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce karara bağlandı. Can Holding'e ait bütün şirketlere kayyum atanacak.
TELE1
Yeni patron Çayırhan'da para basacak17 izlenme
Erdoğan’dan BAE’ye ‘gümrük vergisi’ kıyağı: Birçok üründe belli bir miktara kadar vergi alınmayacak33 izlenme
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin açıklama: "Asılsız iddialar hakkında suç duyurusunda bulunduk"7 izlenme
Türkiye zombi şirket oranında birinci25 izlenme
Kocaeli'de fabrika patlamasında gözaltı sayısı 11'e yükseldi13 izlenme
O uygulama hayata geçti!599 izlenme
İktidar çevrelerindeki sözleşme tartışması tırmanıyor! İstanbul Sözleşmesi’nde kimin dediği olacak?51 izlenme
İBB Meclisi'nde AKP'li Grup Sözcüsün'den CHP'ye skandal Ensar Vakfı çağrısı!52 izlenme
AKP il başkanı İstanbul Valisi'nin basın açıklamasına katıldı! 'Bu görüntü kabul edilebilir mi?'
Son anket siyasette tozu dumana katacak! Saray'da moraller yerle bir olacak...
CHP, "Biz Bize Yeteriz" kampanyası için Meclis araştırması istedi "2 Milyar lira nerede?"
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 'EYT geç emekli olmak demekse, AKP 2008’de çok daha ağır bir EYT getirdi'