İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş tarafından fotoğraflanmasıyla ilgili sosyal medya hesabından "Yine gidecektir" şeklinde paylaşım yaptığı gerekçesiyle "Suç işlemeye tahrik" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlamasıyla hakkında 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanmasına başlandı
Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Canan Kaftancıoğlu katılmazken avukatı Lahika Karaduman yer aldı. Duruşmada Fahrettin Altun'un avukatı Abdulmelik Yavaşçı da hazır bulundu.
Avukat Abdulmelik Yavaşçı şikayetlerinin devam ettiğini belirterek "Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Suat Özçağdaş hakkında 'Özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan dava açılmış olup derdesttir. Dava dosyamızın bu dosyayla birleştirilmesini talep ediyoruz. Sanığın dosya içerisindeki beyanlar ve delillere göre suç işlediği sabittir, cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaftancıoğlu'nun avukatı Karaduman ise "Müvekkilimi gelecek celse hazır edeceğiz, müvekkilim görevi sebebiyle mazeretlidir" dedi.
Ara kararını açıklayan mahkeme, tensip zaptında duruşmaya gelmemesi halinde hakkında zorla getirme emri düzenleneceği ihtar edilmesine rağmen duruşmaya katılmayan Canan Kaftancıoğlu hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine karar verdi.
Anadolu Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dosyanın örneğinin istenmesine ve dosyaların birleştirilmesi hususunda mahkemeye sorulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın 21 Nisan 2020 tarihinde aynı partiye mensup iki kişiyle birlikte Üsküdar, Kuzguncuk Mahallesi'ne geldiği ve Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ailesi tarafından kullanılan bahçeli evi görüş alanına alarak kendisine ait cep telefonuyla fotoğraf çektiği anlatılıyor.
İddianamede, Özçağdaş'ın görüntüleri CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na göndermek suretiyle ifşa ettiği belirtiliyor. Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabından yayımladığı "CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir, yine gidecektir. CHP ilçe başkanına kamunun malım koruduğu, halkın hakkım hukukunu gözettiği için kimse dokunamaz" şeklindeki paylaşımı da iddianamede yer alıyor. İddianamede, Canan Kaftancıoğlu hakkında "Suç işlemeye tahrik" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlamalarıyla toplamda 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sondakikacanankaftanciogluhakkindazorlagetirmekarari1838048
Bunu da gördük! AKP'li meclis üyesi camiye el koydu!139 izlenme
Mehmet Şimşek tasarruf hamlesini açıkladı: 'Bu konularda hassasız'37 izlenme
Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı33 izlenme
Adrese teslim kadro ilanında yeni boyut: Direkt isim yazdılar35 izlenme
Ekmek kuyruklarından Hülya Avşar'a yanıt! 'Gerekirse simit yiyeceğiz diyen Saray soytarıları, gelsinler onlar beklesinler ekmek kuyruklarında!'52 izlenme
Mehmet Y. Yılmaz: “Örtülü ödenekten 16 trilyon 518 milyar 500 milyon lira harcandı”194 izlenme
Muharrem İnce'den destekçilerine Kılıçdaroğlu uyarısı1047 izlenme
Atatürk’e lanet okuyan Mustafa Demirkan'ın yeni görevi ortaya çıktı!110 izlenme
Erdoğan Meclis'e sundu: Halk enflasyon altında ezilirken kamuya 3 bin 241 araç alınacak!
Elektrik faturaları neden yüksek geliyor? EMO İstanbul Şube Başkanı detaylarını anlattı "Kurdukları sistem zam üretiyor"
CHP'lilerin oylarıyla milletvekili olan Serap Yazıcı'nın pişkinliği pes dedirtti!
Erdoğan'ın elini sıkıp teşekkür etti ama İtalya 5 bin Türk'ün vize randevusunu iptal etti!