İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van'da kaybolan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya, "27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı.
Gelen acı haberin ardından ‘Aileye neden 18 saat sonra haber verildi?’ sorusu akıllara geldi. Baba Nizamettin Kabaiş, tele1.com.tr'den Fırat Yeşilçınar'a yaptığı açıklamada, kızının kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Kız Yurdu’ndan çıktığı süreden tam 18 saat sonra kendisine haber verildiğini açıklamıştı.
SÖZCÜ TV'de Serap Belovacıklı ile Haber Saati programında açıklamalarda bulunan emekli cinayet büro amiri Savaş Kurtbaba, Rojin'in ölü bulunmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Kurtbaba, şunları söyledi:
* "'Bulamama ihtimalleri var' dedim. 'Bu cenaze su altı akıntılarıyla herhangi bir göle sınırı olan yerlerde çıkma ihtimali çok yüksek' dedim. Canlı yayında bunu dedikten sonra cenaze bulundu. Bulunamamasının en büyük sebebi bence su altı akıntılarıyla bu bölgeye kadar gelmiş olması. Yani buradan alınıp oraya bir yere getirilip orada infazı yapılıp suya bırakıldı ihtimali var mı diyorsanız ben onu düşünmüyorum ama olabilir mi, olabilir tabi."
Sözcü
Bahçeli'den Öcalan mitingine yeşil ışık: "Hiçbir mahsuru yok"8 izlenme
Ankara'dan ilk anket sonuçları geldi: Mansur Yavaş mı önde Turgut Altınok mu?26 izlenme
Ülkenin dört bir yanından acı haberler geldi! Birçoğu daha çocuktu…38 izlenme
Deprem bölgesindeki elektrik sıkıntısı: Bazı santrallerde üretim durdu35 izlenme
Rafta bulunmayan yağlar, zincir marketlerin depolarında ortaya çıktı!49 izlenme
İmamoğlu eylemlerine jet iddianame: Hapis ve siyasi yasak istendi22 izlenme
Usta Gazeteci Uğur Dündar Ali Erbaş'ın FETÖ'cü Adil Öksüz'le ilişkisini ortaya çıkardı!142 izlenme
Mehmet Şimşek de ‘Rönesans’ hayranı çıktı! Ali Mahir Başarır’dan dikkat çeken villa iddiası24 izlenme
Bursa’da 10 Kasım’a ‘sehven’ izin verilmiş! İptal edildi!
İngiltere'de süpermarketlerde meyve ve sebze satışını sınırlama getirildi.
Bakan Koca açıkladı: 38.283 yeni vaka tespit edildi, 63.311 kişi sağlığına kavuşurken, 180 kişi hayatını kaybetti!
'Darbe çağrısı yapıyor' diyenlere sert tepki