Seçim öncesinde yüzde 8,5 olan Merkez Bankası (TCMB) politika faizi, seçim sonrasındaki dört ayda yüzde 30’a yükseldi. Böylece Türkiye, dünyada merkez bankası faizinin en yüksek olduğu ülkeler arasında ikinci sıraya yükseldi. Dünyada faiz liginin ilk sırasında yüzde 118’lik faizle Arjantin yer alıyor. Bu ülke, yüzde 124’lük yıllık tüketici enflasyonuyla da dünyada enflasyon liginde dördüncü sırada yer alıyor.
Türkiye ise yüzde 58,9’luk oranla enflasyon liginde dünyada 7. sırada bulunuyor. Yüksek faiz liginde üçüncü sırada, yüzde 20’lik oranla savaştaki Ukrayna bulunuyor.
YİNE BÜYÜK BİR YANILGI İÇERİSİNDELER...
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ekonomi ve faiz politikasına iişkin değerlendirmelerde bulundu.
"Türkiye ekonomisi AKP'nin vizyonsuz politikaları nedeniyle krizden çıkamıyor." diyen Karabat, "Halkın hanesine sürekli yoksulluk yazılırken, rantçılara servet transferi hızla devam ediyor. Sanayinin dönüştürülmediği, dışarıya bağımlı olduğu bir dönemde faiz indirimleri ile enflasyon patlatıldı. İnsana ve üretime yatırım yapılmadı. Toplum kutuplaştırıldı, güvensizlik aşılandı. Faiz artırımları ile bu durumun düzeltileceği düşünülüyor. 4 ay önce faizi düşürenler, 4 ayda faizi yüzde 21,5 artırıp yüzde 30'a çıkardılar diye alkışlanmayı bekliyorlar. Yine büyük bir yanılgı içerisindeler." dedi.
TEHLİKE ÇANLARI..
Tablo yayınlayan Karabat, "Türkiye'nin dünya liginde rakibi olduğu Meksika, Endonezya, Güney Afrika ve Hindistan gibi ülkeler faizde Türkiye'nin oldukça gerisindeler. Ama Türkiye tabloda da göreceğiniz üzere bu ülkelerden net bir şekilde ayrışıp, Arjantin'e doğru yaklaşıyor." dedi.

İŞSİZLİK ARTACAK..
AKP'nin faiz artırımları enflasyon konusunda pek bir işe yaramayacak, artan işsizlik ve durgunluğu göreceğiz. AKP ise baz etkisi ile enflasyonu düşürdüğünü iddia edecek.
KRT
Bilal Erdoğan ve Game Of Thrones esintili sivil nöbetçileri! 'İstanbul gibi hayati bir imkân makinesini geri almaya odaklandı'34 izlenme
ABB şirketleri AKP’lilerin gelir kaynağı olmuş!257 izlenme
Murat Çalık'ın annesi sesi titreyerek konuştu: "Çok zayıfladığını gördüm. Endişeliyim. Oğlumun bir an önce evine dönmesini istiyorum"19 izlenme
Rusya'nın Ukrayna'dan çaldığı ve satışa çıkarttığı buğdayın gölgesinde dünyada tahıl krizi yaşanıyor!34 izlenme
Türkiye tefecinin eline düştü! Yabancıya çılgın faiz!37 izlenme
Ortadoğu'da felaket çanları: İsrail’in gerçek planı su yüzüne çıktı12 izlenme
Skandallarla anılan federasyonun sorumlusunun Hizbullah'tan tutuklandığı ortaya çıktı!63 izlenme
Maliye kampını çürütüp sattılar!32 izlenme