Elektrik sektöründeki özelleştirmeler halkı fahiş faturalar ile karşı karşıya bırakırken enerji alanında faaliyet gösteren dev holdingler kârlarına kâr kattı. Ekolojik yıkıma neden olan projeler ile dev kamu ihaleleriyle gündeme gelen iktidara yakınlığıyla bilinen Cengiz Holding de bunlardan birisi.
Cengiz Holding’in yüzde 50 ortaklık payı olduğu MERAM, Çamlıbel, Boğaziçi ve Akdeniz isimli elektrik dağıtım şirketleri ülkedeki elektrik tüketiminin yüzde 30’unu karşılıyor.
Daha önce "millete yaptığı küfürle" gündeme gelen Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz Holding'in elektrik dağıtım şirketlerine bütçeden yapılan ödemelere BirGün ulaştı.
“Genel aydınlatma ödemesi” adı altında Cengiz Holding’in şirketlerine akıtılan para dikkat çekti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Ekim 2024’e yönelik verilerine göre, Cengiz’e ait dört elektrik dağıtım şirketine sokakların ve caddelerin aydınlatılması karşılığında 690 milyon 156 bin 573 TL ödendi.
∗∗∗
∗∗∗
Cengiz Holding'in ortağı olduğu şirketlere Ekim 2024’te yapılan 690,1 milyon TL’lik ödemenin, kurum ve kuruluşlara göre dağılımı da paylaşıldı. Buna göre, toplam ödemenin 568,8 milyon TL’si Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca, 16,7 milyon TL’si büyükşehir belediyelerince, 69,5 milyon TL’si ise büyükşehir sınırları içinde yer alan ilçe belediyelerince gerçekleştirildi.
BirGün
Saray'ın günlük gideri dudak uçuklattı! Dikkat çeken koruma detayı24 izlenme
Altın hesapları rekora doymuyor231 izlenme
Iraklılara Arapça eğitim veren özel lise!243 izlenme
Financial Times: "Gaye Erkan’ın çok az manevra alanı var"24 izlenme
Şekerin acı tadı! Fiyatı neden artıyor? Çiftçi neden şeker pancarından uzaklaşıyor?59 izlenme
Foça’da CHP’nin itirazıyla 633 kursiyer seçmenin kaydı silindi!155 izlenme
Kâğıt toplayıcılığı yapan küçük çocuk oyuncak dükkânını dakikalarca inceledi sonra sessizce uzaklaştı38 izlenme
Başkanlık iflas etti54 izlenme
Benzin ve motorine büyük zam: Bu tarihe dikkat
Üniversiteli gençler: "Rahatsızlık vermeye devam edeceğiz"
Emeklilerden maaş zammı isyanı: "Cumhurbaşkanı, kendine yüzde 55 zam yapıyor. Poşete yüzde 100 emekliye yüzde 15. Emekliye öl diyorlar"
İktidar medyasında 'Kılıçdaroğlu' coşkusu!