CHP’li Gürsel Tekin, Taksim'de yaşanan bombalı saldırı nedeniyle sosyal medyanın 'Anayasa ve yasalara aykırı olarak' erişime kapatıldığı gerekçesiyle BTK Başkanı ve sorumlu diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
İstanbul, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 yurttaş yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, patlama sonrası sosyal medyaya getirilen erişim kısıtının 'Anayasa ve yasalara aykırı olduğu' gerekçesiyle BTK Başkanı ve sorumlu diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
Bombalı saldırı sonrasında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internetin 'yavaşlatıldığını' açıkladı. Yurttaşlar, sosyal medyaya erişimin kısıtlanmasına tepki gösterdi.
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “BTK Başkanı Karagözoğlu’nün, Taksim'deki patlama için başsağlığı mesajını kısıtlama getirdiği Twitter'dan yazmasına da tepki göstererek, “Ülkenin en büyük şehrinin merkezinde bir patlama olmuş. İnsanların ölmüş, yaralanmış, herkes merak içinde ama toplumun buna ilişkin haber alma hakkı yok. Neden? BTK Başkanı uygun görmüyor da ondan. Ama kendisi başsağlığı mesajını Twitter'dan yayımlamayı biliyor” ifadelerini kullandı.
"Vatandaşın temel hak ve hürriyetlerine engel olmaları nedeniyle ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız" diyen, Tekin şunları söyledi:
"BTK, kendilerine verilen görevi yetkisi dışında kullanarak insanların temel hak ve özgürlüklerini ellerinden almışlardır. BTK İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı ardından Twitter'a girişi kısıtladı.
Ancak BTK Başkanı başsağlığı mesajını Twitter'dan yayımladı. İlgili kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun "görevi kötüye kullanma", "bilişim sistemlerinin işleyişini engelleme" ve "haberleşmenin hukuka aykırı yollarla engellenmesi" suçlarını düzenleyen hükümleri uyarınca cezalandırılmalarını talep edeceğiz.
Burası muz cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti. AKP'nin seçim ofisi gibi görev yapamazsınız. Herkes milletin haber alma hürriyetine saygı gösterecek. Bu uygulama açıkça sansürdür, hukuka ve kanuna aykırıdır."
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), İstanbul İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından ortaya çıkan “aykırı” görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurmuştu.
Siyasi isimler de getirilen sosyal medya erişim engeline ilişkin tepki göstermişti.
halktv.com.tr
Bakanlıktan emekli olduğu gün gemileri yaktı! Bunlar 'bankamatik memuru' diyerek ihbar etti: "İşe gitmeden maaş alan bürokratlar var"31 izlenme
İçişleri Bakanlığı'ndan Anıtkabir'e yürümek isteyen öğretmenlere yasak!35 izlenme
Depremin 84’üncü gününde su sorunu devam ediyor35 izlenme
Sinan Ateş soruşturmasında gözaltına alınan avukatın arşivinde yok yok56 izlenme
İBB'den, seçimlerden 3 ay önce 56 milyonluk gezi!126 izlenme
Resul Emrah Şahan Silivri'den yazdı: "Hakkımızdaki iddialar boşa düştü"25 izlenme
Özlem Çerçioğlu, iktidara neler söylemiş neler: "Yemek kokuları arasında mazbata alıyorsun. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Utanç verici bir şey ya. Utanç verici ya"19 izlenme
AKP’li yönetici: "Popülizm yapmaya başladık, yanlış şeyler yapmaya başladık"46 izlenme
Yeni valinin ilk icraatı Türk Bayrağı'nı kaldırmak oldu! Tepkiler dinmeyince sessiz sedasız yerine koyuldu
AKP'li vekile memleketinde şok protesto! "180 milyon dolar nerede? Çaldıklarınızın hesabını vereceksiniz. Uyan Erzurum hırsız var"
İkisi de milli güreşçi; biri traktör römorkunda, biri banka koltuğunda!
Tartışma yaratacak atama! "Sayın valimin takdiri"